open-navfaktor-logo
search
Čeka se sastanak
UEFA sprema dobre vijesti za selektore
Autor: Faktor/Index.hr
28.03.2024. u 19:03
get url
text
Evropska fudbalska federacija (UEFA) na sastanku idućeg mjeseca raspravljat će o mogućnosti proširenja broja igrača za predstojeći EP koji će se ove godine održati u Njemačkoj. 
Prema sadašnjim pravilima, svaka reprezentacija može imati 23 fudbalera prijavljena za Evropsko prvenstvo, a predloženo je proširenje na 26 igrača što bi svakako razveselilo selektore 24 reprezentacije koje će učestovati u Njemačkoj.
- Dobili smo nekoliko poruka od selektora reprezentacija koje se tiču ​​broja članova pojedinih timova na EP 2024. Radna skupina UEFA-e i predstavnici reprezentacija učesnica razmotrit će 8. aprila prijedloge selektora, a mi ćemo proučiti sva moguća rješenja i ideje - objavila je UEFA.
Na posljednjem Euru 2021. godine zbog epidemije koronavirusa u sastavu je moglo biti 26 igrača, a 26 igrača će reprezentacije moći prijaviti i za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Primjera radi, učesnice posljednjeg afričkog Kupa nacija, koji je održan početkom ove godine, mogli su prijaviti po 27 igrača.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.