open-navfaktor-logo
search
Riješena dilema
Ugovor iz 2016. godine otkriva koliko će novca dobiti Željo od Hadžiahmetovićevog transfera
Amir Hadžiahmetović jučer je i zvanično postao fudbaler Bešiktaša, koji je platio obeštećenje Konyasporu od 3,2 miliona eura.
03.02.2023. u 14:43
get url
text

Dio finansijskog "kolača" pripast će i prvom klubu aktuelnog reprezentativca BiH, sarajevskom Željezničaru.

No, dvije objave Plavih iz dva različita vremenska perioda izazvale su konfuziju. Naime, Željo je u zvaničnoj objavi iz 2016. godine naveo kako će imati 20 posto od idućeg transfera Hadžiahmetovića, da bi jučer klub s Grbavice konstatovao kako se ipak radi o procentu od 15 posto te da će sredstva biti isplaćena u ratama.

O čemu se radi? Dilemu je riješio SCsport, koji je objavio dio ugovora iz 2016. godine, a koji se odnosi na procenat od narednog, odnosno, u ovom slučaju konkretno transfera koji je realizovan jučer.  

VEZANI TEKST - Gdje je "odlepršalo" pet posto iznosa od Hadžiahmetovićevog transfera?

- Plavi su jednostavno 2016. objavili nepotpunu informaciju. Željezničar bi dobio 20 posto ukoliko bi Konyaspor prodao Hadžiahmetovića izvan Turske. U suprotnom slučaju, kao što se jučer i odigralo te se transfer desio u granicama Turske, sarajevskom premijerligašu će pripasti 15 posto, što i piše u dijelu sporazuma do kojeg smo došli - piše SCSport.

Prostom računicom lako se može zaključiti da će Željezničar, stoga, dobiti 480.000 eura (oko 950.000 KM).

U svakom slučaju, radi se o svoti koja će itekako pomoći Plavima da prebrode finanijske probleme s kojima kubure u posljednje vrijeme.

Hadžiahmetović je već registrovan za Bešiktaš i u konkurenciji je za sutrašnju utakmicu 23. kola protiv Sivaspora. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.