open-navfaktor-logo
search
Slabo održavanje
Uloženo 2,5 miliona KM: Na Koševu raste djetelina i niču gljive
Travnjak stadiona Koševo u koji su Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i Općina Centar investirali blizu 2,5 miliona KM, nikako da dođe do željenog stanja.
26.06.2023. u 15:48
get url
text

Nakon brojnih problema koji su pratili projekat, čini se da sada na Koševu postoje problemi s održavanjem.

Sudeći po fotografijama koje je objavio portal Source, na travnjaku Koševa niču gljive, rastu djetelina, papratnjače i druge vrste biljaka.

FOTO: Source.ba

FK Sarajevo je prema ugovoru koji je ranije objavila Općina Centar, dužan održavati teren po tehničkom prijemu. Također, navedeno je da će održavanje glavnog terena vršiti kompanija koju izabere Fudbalski savez Bosne i Hercegovine na osnovu provedene procedure izbora najbolje ponude za servisiranje i održavanje glavnih terena iz projekta "Potpuna rekonstrukcija 12 glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", a u cilju osiguranja da će održavanje biti vršeno u skladu sa smjernicama UEFA-e.

Propisano je da će troškove održavanja glavnog terena za period od šest mjeseci od dana tehničkog prijema snositi Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, a da će po isteku perioda od šest mjeseci, FK Sarajevo preuzeti obavezu održavanja glavnog terena na period od 10 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.