open-navfaktor-logo
search
Turski reprezentativac
Under potpisuje za Fenerbahče: "Džeko me stalno pitao kad ću doći"
Turski fudbalski reprezentativac Cengiz Under karijeru će nastaviti u Fenerbahčeu, a po svemo sudeći tranferu je značajno doprinio njegov bivši saigrač iz Rome i bh. reprezentativac te fudbaler Fenerbahčea Edin Džeko, javlja Anadolu. 
13.08.2023. u 14:44
get url
text

Grupa navijača Fenerbahčea dočekala je 26-godišnjeg krilnog napadača koji je privatnim avionom stigao na aerodrom Ataturk.

- Posebno je vratiti se u Turksku nakon što sam godinama igrao u Evropi. Prva utakmica koju sam igrao u Superligi bila je protiv Fenerbahčea. Došao sam u najveći turski klub. Jedva čekam izaći na teren. Dat ću sve od sebe. Neka niko ne sumnja u to - rekao je Under po dolasku u Istanbul, koji bi ubrzo trebao biti i zvanično predstavljen u Fenerbahceu.

Otkrio je kako je tokom procesa transfera vrlo često razgovarao s bh. reprezentativcem Edinom Džekom, s kojim će sada zajeno nastupati u dresu Fenerbahcea.

- Stalno me pitao (Džeko) kad ću doći. Rekao sam mu da bude strpljiv. Danas sam napokon stigao i jako sam sretan. Bilo nam je jako lijepo s njim u Rimu. Sada smo zajedno. Učinit ću da postigne što više golova - rekao je Under. 

Istaknuvši kako želi otvoriti novu stranicu u svojoj karijeri, Under je rekao: - Rekao sam svom menadžeru da se želim vratiti u svoju zemlju. Ljeti su bili česti sastanci. Učiniti Fenerbahče prvakom jedan je od mojih najvećih ciljeva upravo sada. Ja sam fudbaler s visokim samopouzdanjem. Pokazat ću to svima - dodao je on.

Under i Džeko su zajedno proveli čak tri sezone u Romi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.