open-navfaktor-logo
search
Evropska takmičenja
United prosuo pobjedu, Juve slavio, suze i drama Szczesnyja, najviše golova na Peljtinom meču
Manchester United prosuo je pobjedu, a Juventus slavio u prvom četvrtfinalnom meču UEFA Evropske lige.
13.04.2023. u 22:59
get url
text

Juventus je pred svojim navijačima savladao Sporting rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Federico Gatti u 73. minuti.

Na utakmici u Torinu u finišu prvog poluvremena sve na stadionu zabrinuo je golman Juventusa Wojciech Szczesny. On se nekoliko puta hvatao za prsa i djelovao je kao da ostaje bez daha. Zatražio je ljekarsku pomoć i poslije toga na nogama, zabrinut i u suzama napustio igru u 43. minuti. Odmah je podvrgnut pregledima na kojim je utvrđeno neugodno preskakanje srca. Dodatne pretrage bit će obavljene sutra.

Manchester United je na Old Traffordu rezultatom 2:2 remizirao sa Sevillom. Engleski predstavnik odlično je krenuo u meč i golovima Sabitzera u 14. i 21. minuti stigao do velike prednosti. United je poslije toga kontrolisao utakmicu, imao šanse da slavi i ubjedljivije, ali je pet minuta prije kraja Navas dao gol za goste i vratio nadu Andalužanima da mogu izbjeći poraz. U 93. minuti En Nesyri je izjednačio na 2:2.

U Njemačkoj su remizirali Bayer Leverkusen i Royale Union SG, dok je ranije Feyenoord pobijedio Romu sa 1:0.

Utakmica koju je vodio Irfan Peljto bila je najjefikasnija večeras. Radilo se o četvrtfinalnom okršaju Konferencijske lige između Lecha i Fiorentine u Poljskoj. Gosti su slavili rezultatom 1:4. Najbolji bh. arbitar pokazao je samo jedan žuti karton.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.