open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Vahid Halihodžić dobio otkaz na klupi Maroka!
Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. stručnjak, dobio je otkaz na klupi Maroka.
11.08.2022. u 14:40
get url
text

Ovu vijest upravo potvrdio je Fudbalski savez Maroka.

- S obzirom na razlike i vizije Kraljevske fudbalske federacije Maroka i nacionalnog selektora Vahida Halilhodžića o najboljem načinu pripreme fudbalske reprezentacije Katara za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, dvije strane su odlučile da se sporazumno raziđu.

S tim u vezi Kraljevski marokanski fudbalski savez od srca se zahvaljuje selektoru Vahidu Halilhodžiću, u periodu u kojem je vodio reprezentaciju, od kojih je najvažnija bila kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. 

Vahid Halilhodžić poželio je puno sreće nacionalnoj eliti, a Kraljevski marokanski fudbalski savez potvrđuje da će pružiti sva sredstva i mogućnosti da reprezentaciju dobro pripremi u horizontu svog učešća na Svjetskom prenstvu - piše u zvaničnoj objavi saveza.

Favorit da ga zamijeni je Walid Regragui, trener WAC Casablance, koji je imao uspješnu sezonu, osvojivši titulu nacionalnog prvaka i titulu u Afričkoj ligi prvaka.

Vaha je prvi selektor u historiji fudbala koji je na SP odveo četiri različite reprezentacije - Obalu Slonovače, Japan, Alžir i sada Maroko. Međutim, na Mundijalu je vodio samo Alžir (2014) s kojim je zaustavljen u osmini finala nakon produžetaka od kasnijeg osvajača Njemačke.

U Obali Slonovače i Japanu dobio je otkaz prije nastupa na smotri najboljih planetarnih reprezentacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.