open-navfaktor-logo
search
Promjene u KS
Vanredna Skupština: Smijenjen Elmir Pilav, izabrano novo rukovodstvo UFSIKS
Elmir Pilav više nije predsjednik Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS)!
22.01.2024. u 19:06
get url
text

{$galerijaFotografija}

VEZANI TEKST - I Irfan Peljto na listi: Ko je sve potpisao zahtjev za Vanrednu Skupštinu UFSIKS?

Ova odluka donesena je na Vanrednoj sjednici Skupštine UFSIKS, koja je održana večeras u prostorijama Fudbalskog saveza BiH, a kojoj je prisustvovalo 13 od 17 delegata, što je bilo dovoljno za kvorum i održavanje sjednice. Za Pilavovu smjenu glasalo je 12 skupštinski delegata, a jedan je bio protiv. Novi predsjednik Upravnog odbora je Adis Mulahasanović, doskorašnji premijerligaški sudija.

Osim Pilava smijenjen je i kompletan Upravni odbor UFSIKS. U UO će biti još: Haris Baković, potpredsjednik, te članovi: Merima Čelik, Irfan Peljto, Ensar Tičić, Semir Sarajkić i Deni Čatibović. 

Smijenjen je i predsjednik Skupštine Sead Kulović, kojeg je naslijedio Benjamin Deljković.

Kako su Čelik, Peljto i Mulahasanović izabrani u UO, podnijeli su ostavke na mjesto u Skupštini, a umjesto njih izabrani su Almasa Hodžić, Edin Redžović i Alija Ašćerija. 

Na prijedlog novog Upravnog odbora razriješen je dužnosti i sekretar Udruženja Admir Šehović, a umjesto njega izabran je Emsel Krupalija. 

Također, skupštinski delegati usvojili su Deljkovićev prijedlog da će Pilava u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo zamijeniti Adis Mulahasanović, dok će Deljković biti novi član Skupštine FSKS umjesto Enesa Đozića. 

Smjena Pilava sa funkcije predsjednik UO ne znači da će biti smjenjen i u Komitetu za sudije i suđenje u FSBiH.

484478d4-1f6d-4b2b-9ba7-e470ff903f8a.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.