open-navfaktor-logo
search
Vratio se na klupu
Varešanović: Nisam zaslužio takav odnos, garantujem dobar rezultat, neće me zaustaviti
Fudbalski klub Sarajevo danas je predstavio novog trenera.
13.12.2022. u 12:19
get url
text

Mirza Varešanović vraća se na Koševo. Umjesto svečane atmosfere, u Titovoj 38 b napeto stanje. Uoči današnjeg predstavljanja navijačka grupa Horde zla zatražila je od investitora i predsjednika kluba Ismira Mirvića da povuče odluku o imenovanju šefa struke. Vatreni navijači Sarajeva ne žele Varešanovića na klupi, a ukoliko se njihova "novogodišnja" želja ne ispuni slijedi, kako su pojasnili, bojkot utakmica.

Prema trenutnom raspoloženju Mirvić nije zainteresovan da igra ulogu Djeda Mraza. Popuštanje navijačima značilo bi da klub vodi ulica, a odbijanje zahtjeva donosi nezdravu klimu na Koševu. Sarajevo je u svakom slučaju na gubitku.

VEZANI TEKST - Horde zla prozvale Ismira Mirvića: Ne žele da Mirza Varešanović bude trener FK Sarajevo!

- Obavili smo razgovore s više kandidata. Mirzu smo odabrali jer smatramo da on najviše može doprinijeti viziji i strategiji kluba. Cilj je da budemo najbolji i najorganizovaniji klub naše zemlje - objasnila je direktorica Ajla Alimanović.

Dodala je da je Varešanović cijeli život vezan za Fudbalski klub Sarajevo.

- Zahvalio bih presdjedniku i rukovodstvu na ukazanom povjerenju. Drago mi je što se poslije 12 godina vraćam u klub. Cilj je na startu sezone bila Evropa i mi od toga nećemo odustati. Mislim da nam je titula ove godine daleko, što se tiče Evrope dok god postoji šansa mi ćemo se boriti. Moj najveći zadatak je da prenesem ljubav i emociju, želju za uspjehom jer ovaj klub to zaslužuje - uvodne su riječi novog trenera Sarajeva.

Na pitanje "kako pomiriti trenera i navijače", kako trenirati sina (Dal Varešanović op. a.) i popraviti rezultat, Varešanovič je odgovorio:

- Poznat sam kao borac. U odnosu na  prethodni boravak u klubu gdje je bilo problema s navijačima, 12 godina sam stariji i iskusniji. Dat ću sve što je u mojoj moći da vratimo navijačima osmijeh na lice. Mislim da to ničim nisam zaslužio. To me neće zaustaviti. Poznat sam kao borac. 

- Dolazim u situaciju gdje je klub vrhunski organizovan. Garantujem da ćemo ostvariti dobar rezultat, sviđalo se to nekome ili ne. Neke stvari koje su se dešavale neće se desiti. Svi treba da budemo jedno. Nema niko veću želju od mene da ostvarimo dobar rezultat. Ako je iko podnio žrtvu u ovom klubu, to sam ja. Kad sam bio sportski direktor, meni je sin otet. Zašto mi je sin otet? Nisam dozvolio neke stvari da se dešavaju. Ovo je moj klub, Sarajevo je od mene napravilo gospodina i ja to želim vratiti - rekao je Varešanović.

- Dal je tu došao prije dvije godine. Promijenio je tri trenera, kod svakog je nastupao. Teren je jedino mjerilo za njega i ostale igrače - objasnio je status svog sina koji nosi bordo dres.

Na Mirzino izlaganje nadovezala se i direktorica Alimanović.

Ajla Alimanović FOTO: Ajdin Cocalić

- Doista smo negativno iznenađeni saopćenjem Hordi zla. Kao menadžment nas posebno zabrinjava trenutak u kojem je pismo došlo. Trenutno smo u poziciji da pregovaramo s investitorima o nastavku njihovog ulaganja, o drugoj fazi, što će podrazumijevati ozbiljne infrastrukturne projekte. Nama je bitno da imamo maksimalnu podršku. 

Varešanović je zaključio da nema predaje i da će ostvariti sve što klub želi. Novi trener Sarajeva prozivku će izvršiti 9. januara, a Bordo tim će se pripremati u Međugorju i Antalyji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.