open-navfaktor-logo
search
Grupe E i F
Večeras ćemo saznati posljednje učesnike osmine finala na EP
AUTOR: Fena
26.06.2024. u 08:18
get url
text
FOTO: Anadolija
Susretima posljednjeg kola u grupama E i F danas će biti okončana grupna faza Evropskog prvenstva u Njemačkoj.
U okviru grupe E sastaju se Slovačka - Rumunija i Ukrajina - Belgija, dok u grupi F igraju Turska - Češka i Gruzija - Portugal.
Kada je u pitanju grupa E, situacija je potpuno otvorena s obzirom na to da sve ekipe imaju po tri boda nakon dva kola. Rumuniji, Slovačkoj i Belgiji odgovarali bi neriješeni rezultati za plasman u osminu finala, a Ukrajina kao posljednjeplasirana zbog lošije gol-razlike u tom bi slučaju završila nastup iako bi i ona imala četiri boda. Stoga će Ukrajinci, ukoliko ne žele čekati ishod meča između Rumunije i Slovačke, morati ići na pobjedu protiv favorita Belgije koja bi im donijela najmanje drugo mjesto i plasman u nokaut fazu.
U grupi F Portugal je osigurao prvo mjesto sa dvije pobjede, dok je drugoplasiranoj Turskoj dovoljan remi protiv Češke. Gruziji i Češkoj igraju samo pobjede za dalji plasman, s obzirom na to da nakon dva kola imaju po jedan bod.
Porazima ili remijima Češke i Gruzije nadaju se i Mađari koji kao trećeplasriani u grupi A čekaju ishod večerašnjih mečeva s obzirom na to da imaju tri osvojena boda uz negativnu gol-razliku. Plasman u osminu finala kao najbolji trećeplasirani već su osigurali Slovenci i Nizozemci te vjerovatno ekipa iz grupe E.
Susreti u grupi E igraju se od 18, a u grupi F od 21 sat.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.