open-navfaktor-logo
search
Priskočili u pomoć
Većinski vlasnik otkrio ko je Sarajevu pomogao u isplati plaća
Prvaci BiH trebali su u četvrtak krenuti ka Rogaškoj Slatini, no zbog neisplaćenih obaveza izabranici Husrefa Musemića nisu otputovali
22.06.2019. u 17:44
get url
text

Fudbaleri Sarajeva u petak oko 20 sati otputovali su za Sloveniju, gdje će obaviti finalni dio priprema za nastup u prvom pretkolu Lige prvaka, gdje ih očekuje dvomeč sa škotskim Celticom.

Prvaci BiH trebali su u četvrtak krenuti ka Rogaškoj Slatini, no zbog neisplaćenih obaveza izabranici Husrefa Musemića nisu otputovali. Tek nakon što im je jučer isplaćen jedan bio dugovanja, te utvrđena i dogovorena dinamika isplate preostalog dijela, fudbaleri su otputovali na finalni dio priprema.

Podsjećanja radi, iz Bordo tabora su ranije saopćili kako je do problema u isplati plaća došlo do promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava, a sve je kočila i birokratska procedura zbog novačanih transakcija iz Vijetnama u BiH.

Većinski vlasnik upravljačkih struktura Nguyen Hoai Nam, objavio je kako je FK Sarajevo u isplati plaća pomogao Cardiff City, klub bivšeg većinskog vlasnika Vincenta Tana.

- Fudbaleri Sarajeva su u najjačem sastavu otputovali u Sloveniju gdje će igrati prijateljske utakmice protiv Partizanija, Slovačkog i Domžalea, a nakon toga i susret kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Celtica. Problem oko isplate zakašnjelih plaća je riješen, kao što su mediji objavili, a dok čekamo da Ministarstvo za investicije i Državna banka Vijetnama provedu ovu proceduru prebacivanja novca, pomoć je pružio i Cardiff City - objavio je Nam na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.