open-navfaktor-logo
search
Trener u Herthi
Vedad Ibišević završio igračku karijeru i odmah dobio novi posao
Vedad Ibišević, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, i zvanično je okončao profesionalnu igračku karijeru, a automatski počeo trenersku.
04.08.2021. u 10:09
get url
text

Plavooki bombarder danas je predstavljen kao novi trener napadača Herthe, objavio je berlinski klub.

Vedo će raditi sa golgeterima prvog tima i onima koji treniraju u Akademiji.

- Jako smo sretni što smo uspjeli integrirati još jednog "vojnika Herthe" u klub. Uvjeren sam da će svojim iskustvom i svojim kvalitetama kao bivši vrhunski napadač pomoći da naši ofenzivni igrači budu još bolji - komentarisao je Herthin generalni direktor Fredi Bobić.

Trener Pal Dardai također je sretan zbog pojačanja u njegovom stručnom štabu.

- Čak i dok je bio igrač, Vedad mi je bio produžena ruka na terenu. On je vođa, radujem se saradnji s njim i njegovim doprinosima kao trenera u ovom važnom području - kazao je Dardai.

Zadovoljstvo nije krio ni naš bivši reprezentativac.

- Nakon što je postalo jasno da ću završiti karijeru imao sam jako dobre razgovore sa predstavnicima Herthe, posebno sa Fredijem i Palom. Klub mi je u srcu, osjećam se kao Herthanrer i sretan sam i zadovoljan što sam preuzeo ovu dužnost - izjavio je Ibišević, koji je dres Herthe nosio od 2016. do 2020. godine i zabio je 54 gola u 158 utakmica.

Tokom karijere Ibišević je nosio dresove Stuttgarta, Hoffenheima, Aachena, Dijona i PSG-a.

Za reprezentaciju BiH postigao je 28 golova u 83 nastupa. Njegov gol u Litvaniji odveo je Zmajeve na Mundijal u Brazil, a ostat će upamćen kao strijelac prvog gola za našu reprezentaciju na SP-u (pogodio protiv Argentine u Brazilu).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.