open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 2. kolo
Velež u 92. minuti promašio penal i ostao bez pobjede protiv GOŠK-a
Utakmicom između Veleža i GOŠK-a na stadionu Rođeni večeras je kompletirano polovično 2. kolo Premijer lige Bosne i Hecregovine u fudbalu.
06.08.2023. u 22:55
get url
text

Meč je završen bez pobjednika i bez golova - 0:0. Rođeni su bili bliže pobjedi, a najbolju priliku imali su u 92. minuti kada je golman Bobić odbranio penal Haskiću.

Velež je bolje otvorio utakmicu, imao inicijativu, ali bez konkretne završnice. Pokušavali su Šikalo, dva puta, Džafić, Krajnc, no promjene rezultata nije bilo.

GOŠK je nabjbolju priliku imao u 29. minuti. Šero je pokušao uhvatiti Hadžikića na spavanju, ali je golman Rođenih spektakularnom intervencijom spasio svoj gol. Do kraja prvog poluvremena domaće je mogao obradovati i Mahmić koji je iz dobre pozicije glavom šutirao pored gola.

I otvaranje drugog dijela pripalo je Veležu. Prvo je rezervista Haskić mlako šutirao sa vrha šesnaesterca, da bi opasno zaprijetio Šturm koji je pokušao iznenaditi Bobića, ali golman GOŠK-a je uspio loptu izbaciti u korner.

Velež je najbolju priliku imao u 73. minuti. Anđušić je pokušao atraktivno petom, lopta je došla do Haskića, koji iz dobre pozicije šutira visoko preko gola. 

U 92. minuti domaći su izborili penal, nakon što je lopta u ruku pogodila jednog igrača gostujućeg tima. Loptu je na kreč namjesto Haskić, ali je Bobić odbranio njegov udarac i tako svome timu osigurao bod. 

Rezultati 2. kola

Velež - GOŠK 0:0

Posušje - Široki Brijeg 1:2

Zvijezda 09 - Igman 3:4

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.