open-navfaktor-logo
search
Dešava se i najboljim
Veliki kiks tehničkog sponzora fudbalske reprezentacije BiH
Osim selekcija kojima je Puma tehnički sponzor, nove dresove predstavile su i reprezentacije Njemačke, Španije, Belgije i Rusije, koje nose Adidasovu opremu
13.11.2019. u 16:19
get url
text

Brojne fudbalske reprezentacije ovih dana predstavile su nove garniture dresova, a uglavnom su to učinile selekcije koje su već osigurale plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Italija će tako u petak na Bilinom polju zvanično predstaviti gostujuću garnituru dresova. Austrijanci, koje baš kao i Azzurre oblači Puma, već su na društvenim mrežama prezentirali jednu od garnitura.

Osim selekcija kojima je Puma tehnički sponzor, nove dresove predstavile su i reprezentacije Njemačke, Španije, Belgije i Rusije, koje nose Adidasovu opremu.

No, čini se da se poznatoj njemačkoj kompaniji za proizvodnju sportske opreme potkrala mala greška. Naime, raspored boja na rukavima dresa ruske selekcije crvena - plava - bijela odgovara bojama zastave Srbije, a ne Rusije (bijela - plava - crvena).

Adidas oblači i Zmajeve, i to od 1. juna 2014. godine, no o novim garniturama dresova za naše najbolje fudbalere ni traga ni glasa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.