open-navfaktor-logo
search
Nova šansa
Veliki preokret u karijeri Saida Hamulića
Djelovalo je da će fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić ove zime napustiti Vitesse, ali sada je izgledno da od toga neće biti ništa i da on ostaje u Nizozemskoj.
13.01.2024. u 12:24
get url
text

Reprezentativac BiH u 14 nastupa nije postigao niti jedan gol. Nije imao ni sreće, jer četiri puta je pogađao, ali su signalizirane milimetarske pozicije. S obzirom na to da Hamulić golove nije postizao ni u Toulouseu, njegova golgeterska suša traje duže od godinu.

Hamulić je jesenas izgubio i mjesto u starrnoj postavi Vitesse kod trenera Phillipa Cocua. Novu šansu dobio je kod novog stratega Edwarda Sturinga. No nakon poraza od amsterdamske ekipe rezultatom 5:0 nestao je s mape. Nije se držao dogovore i nije radi dovoljno u klubu koji se bori za opstanak.

Zmaj je tako bio u slijepoj ulici. Vitesse je prekrižio Hamulića, ali u Toulouseu nisu htjeli napadača nazad, prenose mediji u Nizozemskoj. Francuzi su tražili novu opciju, odnosno drugi klub za Hamulića, ali to nije dalo rezultate.

S obzirom na to da njegov poslodavac nije uspio pronaći klub za novu posudbu, Hamulić će ponovo trenirati sa ostatkom tima u Vitesseu. To u iščekivanju odlaska posljednjih sedmica nije bio slučaj. Formu je održavao radeći individualno. U međuvremenu je imao i virozu.

Poslije nekoliko razgovora Hamulić će se vratiti na teren, a Vitesse i Toulouse i dalje traže rješenje. Hamulić može iskoristiti drugu šansu, ali sve ovisi o njegovom ponašanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.