open-navfaktor-logo
search
Super liga
Veliki skandal trese Srbiju: Igračima Inđije nuđen mito pred baraž protiv Radničkog
Fudbal u Srbiji, u očekivanju junskih mečeva državnog tima i početka priprema za historijsku sezonu u UEFA takmičenjima, trese veliki skandal!
09.06.2023. u 19:40
get url
text

Za sada skriven od očiju šire javnosti – igrači Inđije prijavili su pokušaj podmićivanja uoči revanš utakmice baraža za popunu Super lige, sa niškim Radničkim.

Kako saznaje Sport klub, prijave su dostavljene oficiru za integritet, nadležnima u Fudbalskom savezu Srbije i – tužilaštvu.

Dokument, zaveden u klupskoj arhivi Inđije, do tančina, objašnjava radnje sa potencijalnim sadržajem mimo zakona. Fudbaleri sremskog prvoligaša bili su više nego konkretni – zvanična prijava sadrži imena i prezimena "prijatelja" od kojih su dobili nepristojne ponude. Tačno su i naveli sadržaj razgovora, šta su mogli da dobiju za konkretne usluge i na koji način.

Prvotimci Inđije, njih dvojica, uvjereni da rasplet slijedi na terenu i vjerovatno u želji da "ubiju" bilo kakvu pomisao o učešću u nečasnim radnjama, na vrokeme su klupskim operativcima prijavili pokušaje podmićivanja. Iz kancelarije prvoligaša, potom je upućen i kompletan pisani materijal nadležnim službama u sistemu FSS.

Administracija sremskog prvoligaša otišla je i korak dalje – slučaj je prijavljen tužilaštvu. I to bi na kompletan predmet trebalo da baci dodatno svjetlo, možda dovoljno za historijski obračun sa potencijalnim namještaljkama u Srbiji. Za sada, slučaj se nalazi u početnoj fazi…

Podsjetimo, uoči revanš susreta na Čairu, fudbaleri Inđije pretrpjeli su veliku golgotu, o čemu je Sport klub pisao pre nekoliko dana. Nemila uverita, sudeći prema konačnom zbiru (3:0), urodila je plodom, iako su zeleno-bijeli i na drugom meču prikazali solidnu partiju.

O eventualnom trećem poluvremenu odlučivat će nadležni na beogradskim Terazijama 35, vjerovatno i državni organi. Prijava iz Inđije, proslijeđe a na nekoliko adresa, neće ostati u fioci, ili više njih…

Slijedi još jedan vrući juni na fudbalskom prostoru od Kelebije do Šare. A, da li i historijski – pokazat će vrijeme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.