open-navfaktor-logo
search
Kraj kvalifikacija
Vels ide direktno na EURO, Zmajevi u baražu protiv Sjeverne Irske?
UEFA je u posljednje vrijeme kalkulasila sa mnogim imenima, a uskoro bi trebala stići zvanična potvrda 
19.11.2019. u 22:34
get url
text

Fudbalska reprezentacija Velsa savladala je večeras Mađarsku (2:0), što znači da su Gareth Bale i društvo sa nova tri boda osigurali plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine koje će se igrati u 12 gradova širom Starog kontinenta. 

Slovačka je u drugom meču grupe E ugostila ekipu Azerbejdžana i slavila sa 2:0, a strijelci su bili Robert Boženik i Marek Hamšik.

Rezultati by SofaScore

Tako je u posljednjem kolu kvalifikacija riješena i posljednja dilema kada je u pitanju direktan učesnik EP-a. Po svemu sudeći, konačno je riješena i dilema protiv koga će fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati u play-offu Lige nacija (baraž).

To bi trebala biti reprezentacija Sjeverne Irske. Trebala, jer sa Evropskom fudbalskom federacijom (UEFA) i sistemom baraža nikad se ne zna, posebno zato što smo u posljednje vrijeme svjedočili mnogim izmjenama kada je doigravanje u pitanju.

Drugi polufinalni par tebali bi činiti Slovačka i Irska. Zvanična potvrda ove informacije trebala bi stići večeras iz UEFA-e, odnosno u petak kada je na rasporedu žrijeb baraža.

Polufinalni mečevi igraju se 26. marta, a finale 31. marta. BiH će u polufinalu biti domaćin, a domaćin finala bit će određen žrijebom.

Večeras je odigrano i zadnjih deset utakmica u okviru kvalifikacija za EURO, i to u grupama C, E, G i I.

U grupi C Njemačka je ugostila selekciju Sjeverne Irske, a rezultat je bio 5:1 za domaćina. Serge Gnabry postigao je hat-trick u ovoj utakmici, dva gola postigao je Leon Goretzka i jedan Julian Brandt. Jedini pogodak za goste i prvi na ovoj utakmici postigao je Michael Smith. U drugom susretu u istoj grupi, Holandija je na domaćem terenu igrala protiv Estonije te ju savladala sa visokih 5:0. U listu strijelaca upisali su se Georginio Wijnaldum, koji je postigao hat-trick, četvrti pogodak je postigao Nathan Ake, a peti Myron Boadu. 

Rezultati by SofaScore

U grupi G Sjeverna Makedonija je golom Bobana Nikolova savladala Izrael sa 1:0. Istim rezultatom je Latvija savladala Austriju, a strijelac je bio Marcis Oss. U trećem susretu Poljska je bila bolja od Slovenije kod rezultata 3:2. Golove za Poljake postigli su Sebastian Szymanski, Robert Lewandowski i Jacek Goralski, dok su za Sloveniju poentirali Tim Matavz i Josip Iličić. 

Rezultati by SofaScore

Belgija je u grupi I bila ubjedljiva protiv Kipra (5:1). Po dva gola postigli su Christian Benteke i Kevin De Bruyne, peti je bio auto-gol Kyprosa Christoforoua, a pogodio je i Yannick Ferreira Carrasco. U drugom susretu San Marino je kod kuće poražen od Rusije sa visokih 0:5. Golove su postigli Dalera Kuzyaev, Sergei Petrov, Aleksey Miranchuk, Aleksey Ionov i Nikolai Komlichenko. U trećem susretu Škotska je na domaćem terenu bila bolja od Kazahstana slavivši sa 3:1. Kazahstan je poveo golom Baktiyora Zaynutdinova, a potom su se u redovima Škotske na listu strijelaca upisali u dva navrata John McGinn i jedanput Steven Naismith. 

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.