open-navfaktor-logo
search
Nastavljeno "čišćenje"
Vico Zeljković odobrio: Ognjen Valjić se na velika vrata vraća u bh. fudbal
Ognjen Valjić, bivši bh. fudbalski sudija koji je bio vlasnik i FIFA značke, vraća se u fudbal na velika vrata.
09.07.2020. u 18:25
get url
text

Nakon što se 2017. godine zamjerio sudijskim autoritetima kada na utakmici finala Kupa BiH nije dosudio penal za Sarajevo protiv Širokog Brijega, skinut je sa svih lista, a njegova profesionalna sudijska karijera je završena u decembru iste godine (zajedno sa Edinom Jakupovićem objavio kraj karijere).

No, Valjić se sada vraća u bh. fudbal i to na velika vrata. Već je imenovan za generalnog skretara FSRS, a uz aminovanje Vice Zeljkovića, budućeg predsjednika FSBiH, kojem se u bh. kući fudbala već sada niko ne smije usprotiviti, Valjić će ući u Komitetu za sudije i suđenje FSBiH i to umjesto Nenada Šukurme.

- Komitet za hitna pitanja FS RS je na današnjoj telefonskoj sjednici donio odluku o prijedlogu zamjene člana Komiteta za sudije i suđenje FS Bosne i Hercegovine.

Umjesto Nenada Šukurme, člana Komiteta za sudije i suđenje FSBiH predlaže se Ognjen Valjić, instruktor suđenja prve kategorije. Odluka stupa na snagu danom donošenja - saopćeno je iz FSRS.

Dopis je potpisao Vico Zeljković, a pojedini mediji u entitetu RS navode kako je novo rukovodstvo FSRS "nastavilo sa čišćenjem sudijskog kadra", te "da je na sudijskim listama ostao još jedan 'vepar', a riječ je o Draganu Banjcu (drugi član Komiteta za sudije i suđenje FSBiH iz manjeg bh. entiteta).

Valjić će čovjek od Zeljkovićevog povjerenja, a nedavno je SCsport najavio kako će ovaj bivši sudija postati novi generalni sekretar FSBiH umjesto aktuelnog Adnana Džemidžića.

Ovim činom Zeljković i njegova "ekipa" preuzeli bi potpunu kontrolu nad fudbalom u Bosni i Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.