open-navfaktor-logo
search
Povratak sa Islanda
Vico Zeljković potvrdio kafu sa Vahom Halilhodžićem, šta kaže Meho Kodro nakon (ne)prespavane noći?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć na gostovanju kod Islanda i tako je praktično ostala bez šansi da se kroz kvalifikacije domogne Evropskog prvenstva u Njemačkoj.
12.09.2023. u 18:39
get url
text

Ekspedicija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nešto prije 18 sati čarter letom se vratila u Sarajevo, a pred novinare je izašao predsjednik FSBiH Vico Zeljković.

- Poslije dvije utakmice ne možemo biti zadovoljni. Stvari se nisu odvijale onako kako smo mi željeli. Željeli smo šest bodova. I to je ono što nije dobro. Ono što je dobro da imamo baraž. Cilj je bio da kroz kvalifikacije izborimo plasman na EP. taj cilj u ovom trenutku nismo ostvarili. To je ono što nije dobro i iz tog razloga sam rekao da nas očekuje promjene i analize. Šta i kako dalje u narednom periodu. Ne samo za taj baraž, nego i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i Ligu nacija A. Jer sigurno da poslije dvije promjene koje su bile poslije Peteva nismo dobili ono što smo očekivali. Sada je momenat da sjednemo i vidimo šta i kako dalje - kazao je Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, te je prokomentarisao poruku Vahida Halilhodžića, koji je pozvao prvog čovjeka bh. fudbala "na kafu":

- Narednih dana ćemo uraditi određene stvari. Trebamo sjesti i sa Kodrom također. I selektoru je teško. I on je jako želio ove pobjede. Treba prije svega biti čovjek i sačekati da se malo spuste stvari. O svemu ćemo razmišljati. Što se tiče kafe sa Vahom ona će biti ostvarena - potvrdio je Zeljković.

Šta i kako dalje, bilo je pitanje novinara za Mehu Kodru, koji je stao pred kamere nakon (ne)prespavane noći poslije poraza od Islanda.

- Sigurno još nije sve izgubljeno. Doduše puno manje su šanse neg ranije. Na nama je da nastavimo, radimo i igramo i pokušamo ako se desi neko čudo da to iskoristimo. Ujedno i da nam to posluži kao pripreme za baraž. Cilj je isti. Treba da nastavimo na način na koji smo do sada radili. Žao mi je što jučer nismo osvojili bod jer razlika je zaostajati šesti ili sedam bodova. Treba nastaviti pa vidjeti dokle ćemo dobaciti - kazao je Kodro, dodavši:

- Fudbal je takav. Bit ćemo tu, pokušat ćemo motrivisati igrače. Mi smo svi profesionalci. Ima nešto što je više od rezultata. Zar nije dovoljna motivacija što igraju za svoju zemlju. Znaju oni da se odbrane od tih stvari. A veća motivacija ne postoji nego kada se igra za bnoje svoje zemlje - dodao je Kodro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.