open-navfaktor-logo
search
Simboličan iznos
Vijetnamci vlasnička prava u FK Sarajevo prodaju za jedan euro
Vijetnamski investitori na čelu s Nguyenom Hoai Namom, povukli se iz FK Sarajevo.
12.08.2021. u 13:57
get url
text

Pandemija koronavirusa utjecala je na poslovanje kompanije na čijem je čelu Nam pa je zbog toga odlazak s Koševa bio neminovan.

Vijetnamci imaju 65,47 posto glasačkih prava u FK Sarajevo, a koji su plaćeni 12 miliona eura.

S razlogom se postavljalo pitanje šta će Vijetnamci tražiti ukoliko se pojavi neki novi investitor. Sudeći po odgovorima koje je dobio portal SportSport.ba samo simboličan iznos. Jedan euro.

- Prepuštamo naša glasačka prava u FK Sarajevo novom investitoru besplatno, samo za proceduralnih 1 EURO - poručeno je iz kompanije Long Cuong preko koje je su išle sve investicije za FK Sarajevo.

Poručeno je da Vijetnamci prihvaćaju da izgube kompletnu investiciju, da klu i novi investitor nastave razvoj i ostvare uspjeh u budućnosti.

Iz FK Sarajevo 7. jula su objavili da će vođenje kluba ponovo preuzeti Vincent Tan. Nekoliko dana poslije predsjednik Upravnog odbora Damir Kasum izjavio je da će se tanu pridružiti i Ismir Mirvić, biznismen bh. porijekla sa adresom u Sjedinjenim Američkim Državama. Za sada se ništa od toga nije dogodilo. Klub ima problema zbog neizmirenih poreskih obaveza, što se direktno odražava na teren jer trener i nekolocina stranih igrača još nisu dobili dozvole za nastup.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.