open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Vinko Marinović: Čestitam igračima na pristupu, Austrija je prošla dalje jer...
Borac se nadao da u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu može slaviti protiv Austrije i eliminisati tim iz Beča, ali je austrijski tim i u Banjoj Luci stigao do slavlja (sa ukupnih 3:1) i plasirao se u narednu fazu takmičenja.
04.08.2023. u 08:41
get url
text

Trener Borca Vinko Marinović istakao je da je protivnik bio bolji i zasluženo prošao dalje.

- Zahvalio bih se navijačima na zaista sjajnoj podršci. Nismo uspjeli, iako smo došli do vodstva. Odmah poslije toga primili smo gol, imali svoje šanse koje nismo iskoristili i Austrija nas je opet kaznila. Možda smo se mogli opet vratiti u igru, ali nažalost nismo. Moram čestitati igračima na pristupu, zalaganju i želji.

Austrija je prošla dalje jer je bila bolja u ove dvije utakmice iskoristivši svoje šanse - iskreno je Marinović prokomentarisao 180 minuta protiv Austrije.

Imao je iskusni stručnjak ovog ljeta mnogo poslao kako bi uklopio brojne novajlije u tim jer je banjalučki klub doveo brojna pojačanja tokom ljetnog prijelaznog roka. Ipak, to nije bilo dovoljno da se preskoči prva prepreka u Evropi.

- Kada igrate u Evropi, morate iskoristiti svoje šanse. Ne možete napraviti toliki broj prilika a da ne dajete golove. Nismo iskoristili svoje šanse, mnogo je novih igrača, mislim da je njih sedam debitovalo pred domaćom publikom - naglasio je Marinović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.