open-navfaktor-logo
search
Vukovi kreću s radom
Vojvodić pojačao stručni štab i najavio dolazak novih fudbalera
FK Olimpik današnjom prozivkom zvanično je počeo sa pripremama za novu sezonu, u kojoj će tim sa Otoke nastupati u Premijer ligi BiH.
16.06.2020. u 13:39
get url
text

Darko Vojvodić, šef stručnog štaba FK Olimpik, kaže da je poželio prvenstveno svoje fudbalere, a potom i rad na samom terenu.

- Nakon 15. marta smo se okupili, poželio sam ove momke, drago mi je da ih ponovo vidim. Mi smo novi premijerligaši, prozivku ćemo obaviti u Hotelu Grand što je naša stara baza, odavde smo krenuli zimus, bilo nam je sretno, mislim da će nam biti dobro i berićetno u Premijer ligi BiH - istakao je Vojvodić i zatim dodao:

- Imat ćemo 30 igrača na prozivci, neće biti Stojanovića, Drljevića, neće biti Sadikovića starijeg, pojačat će nas nekoliko igrača, blizu smo dogovora sa Bajraktarevićem, mali Hasanović je stigao iz Goražda, on je igrač Sarajeva. Blizu smo dogovora sa nekoliko igrača, ne bih o imenima jer su u ovom momentu to igrači koji bi donijeli prevagu i ono što tražimo.

Što se tiče plana priprema Vojvodić kaže da će ekipa nakon uvodnog dijela priprema, drugi dio obaviti na Vlašiću.

- Mi ćemo pripreme obavljati u našem kampu što je za nas veoma dobro jer ćemo biti izolovani od svega. Ići ćemo u drugoj fazi priprema na Vlašić, poznato je da tamo imamo naš hotel i terene. Da li ćemo biti odjednom deset dana ili dvaput po sedam, vidjet ćemo. Odigrat ćemo što više utakmica jer ih nismo odigrali dugo. Vidjet ćemo ko će nam biti protivnici u narednom periodu - veli trener Vukova.

Sličnog mišljenja je i kapiten Vukova, Adnan Osmanović, koji je rekao da su svi poželjeli treninga i utakmica.

- Naravno da ima želje poslije duge pauze koja je sve poremetila, dolazi jedan period koji mi igrači najviše volimo, a to su treninzi i utakmice - istakao je Osmanović i zatim dodao:

- Mi smo zasluženo ušli u BHT PL BiH, ali ostaje žal što se liga prekinula. Da se liga nastavila, mi bismo ispunili taj cilj. Premijer liga BiH je kvalitetnija i zahtjevnija, mnogo su kvalitetniji igrači, znamo šta nas očekuje.

Što se tiče samog tima za narednu sezonu Osmanović smatra da je Olimpik idealna sredina za svakog fudbalera.

- Ima mnogo novih-starih igrača, a tu su i novi igrači koji će se uklopiti. Ovo je dobra sredina što se tiče mlađih igrača, ali i za one starije koji imaju mnogo iskustva. Ja se nadam da neće biti problema jer je ovo zaista dobra sredina.

Koji je cilj ekipe za narednu sezonu?

- Mi smo ušli u Premijer ligu BiH i znamo okakvom se takmičenju radi. Trebamo izboriti sredinu tabele, ne trebamo biti ni posljednji, ni pretposljednji. To nam je osnovni cilj, trebamo se prvo stabilizovati i izboriti za svoj status.

Vukovi će svoje treninge obavljati u centru na Ilidži, a novost je da će u stručnom štabu pomoćnik šefu struke biti Dževad Šarić, koji je zadužen za kondicijsku spremu igrača. Radi se o stručnjaku koji je svoju karijeru gradio u inostranstvu, radeći u nekoliko država.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.