open-navfaktor-logo
search
Traže golgetera
Vraća li se Džeko u Englesku: Vukovi pratili Dijamanta protiv Austrije
Iskusni bh. napadač, koji ima 32 godine, jedan od najcjenjenijih napadača u Evropi
22.11.2018. u 13:02
get url
text

Wolverhampton Wanderers jedna su od ekipa koja u svojim redovima želi vidjeti našeg golgetera Edina Džeku.

Potvrđuje to i pisanje engleskih medija, koji tvrde da su kapitena Zmajeva pratili skauti Vukova u duelu Lige nacija protiv Austrije.

Engleski prvoligaš ima sjajnog golmana, odbranu i vezni red, ali mu nedostaje klasni napadač. U prilog tome govori i činjenica da su u dosadašnjih 12 kola postigli 12 golova (primili 14) i da sa 16 osvojenih bodova drže sredinu tabele.

Vukovi, kako piše portal hitc.com, u zimskom prijelaznom roku na raspolaganju imaju 20 miliona funti za napadača, a prva meta je Divock Origi iz Liverpoola. Drugi na listi je argentinski napadač iz Nantesa Emiliano Sala (11 golova u 10 utakmica Ligue 1).

Međutim, ako pitate navijače Wolvesa, najbolje rješenje je Edin Džeko!

Iskusni bh. napadač koji ima 32 godine jedan od najcjenjenijih napadača u Evropi, koji je postigao 80 golova u 154 utakmice za Rome od dolaska u Italiju 2015. godine. Dijamant ima iskustva i u Engleskoj, gdje je u dresu Manchester Cityja dva puta osvajao šampionsku titulu.

Britanski mediji nadaju se da će Džeku ponovo gledati na Otoku, podsjetivši kako je i naš kapiten nedavno za Sky Sports izjavio kako nije isključen povratak u Englesku.

Treba napomenuti kako su španski mediji pisali da se za Džeku interesuje Real Madrid, a bude li Dijamant  birao između prvaka Evrope i osrednjeg kluba iz Engleske, nije teško zaključiti šta bi odabrao. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.