open-navfaktor-logo
search
Bez dlake na jeziku
Vrančić progovorio o odlasku iz FK Sarajevo: Novi stručni štab i sportski direktor imali su dosta neprofesionalan odnos
AUTOR: Faktor/Reprezentacija.ba
21.05.2024. u 18:23
get url
text
Mario Vrančić (34), nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, nakon neočekivanog odlaska iz FK Sarajevo karijeru će nastaviti u Njemačkoj.
Kako piše Reprezentacija.ba on će novi angažman imati u drugom timu bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta. Vrančić nije mogao govoriti o detaljima, ali je kazao kako je zadovoljan dogovorom.
Vrančić je govorio i o odlasku iz Sarajeva.
- Komunicirao sam i upravi da bih želio završiti igračku karijeru u Sarajevu i razgovarali smo o budućnosti u klubu, ili trenerskoj karijeri ili u menadžmentu. Siguran sam da bi moje iskustvo igranja na visokom nivou, rada s najboljim trenerima i kontakti u Evropi donijeli Sarajevu dobre stvari u budućnosti ali nekada ne ide kako je zacrtano.
Jednostavno novi stručni štab i sportski direktor koji su došli na početku sezone su imali dosta neprofesionalan odnos, ne samo prema meni već općenito u načinu rada i ja se nisam slagao sa takvim pristupom radu koji nisam vidio ni doživio nigdje tokom svoje karijere. Ipak, želim naglasiti da je predsjednik kluba Mirvić bio izuzetno korektan i napravili smo dogovor oko mog odlaska, a kako bi se ispoštovale želje novog stručnog štaba - kazao je Vrančić za Reprezentacija.ba portal.
Kompletan razgovor sa Vrančićem čitajte na Reprezentacija.ba portalu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.