open-navfaktor-logo
search
Polufinale
Vruće i(li) hladne kuglice: Hoće li Misimović biti žrtva "namještenog" žrijeba Kupa BiH?
Žrijeb polufinala Kupa Bosne i Hercegovine bit će održan danas u 13 sati.
17.03.2021. u 12:45
get url
text

U bubnju će biti tri premijerligaša - Borac, Sarajevo i Tuzla City kao i najpoželjniji protivnik - Klis iz Buturović Polja.

Iz FSBiH su obavijestili predstavnike klubova, koji su izborili plasman u polufinala Kupa BiH, da ne mogu prisustvovati žrijebanju parova.

Objašnjeno je da je koronavirus razlog zašto će izvlačenje parova biti "online". I da će "šef parade" biti Zvjezdan Misimović. Hoće li popularni "Miske" (ne)svjesno biti žrtva zakulisnih radnji. Iz pojedinih klubova su izrazili sumnju u regularnost žrijeba.

 – Vrlo je moguće da žrijeb, odnosno Misimović "odredi" polufinalni par, u kojem će biti eliminisani Sarajevo ili Tuzla City. Takva su naša saznanja. Ako se to desi, a pravo na sumnju daje odluka da klubovi ne mogu biti na izvlačenju, upoznat ćemo javnost, pa i UEFA-i I FIFA-i- kazao je za Sportske.ba izvor iz kluba sudionika završnice Kupa, a koji je želio ostati anoniman.

Najavili su i press konferenciju ako se to "slučajno" desi. Zanimljivo da je FSBiH osigurao i ispoštovao epidemiološke mjere tokom generalne skupštine, kada je u sali "cirkuliralo" više od pedesetak osoba, a sada ne može predstavnicima klubova omogućiti prisustvo i regularnost pri žrijebu, pišu Sportske.

Da li će biti vrućih ili hladnih kuglica, da li su sumnje (ne)opravdane znat ćemo vrlo brzo. Šteta što je Misimović prihvatio ulogu "dežurnog krivca" i što, očito je, bez njega ne može ništa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.