open-navfaktor-logo
search
Portugal favorit
We Global Football ne daje Zmajevima velike šanse da će se plasirati na EURO 2024
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnike u borbi za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.
10.10.2022. u 18:29
get url
text

Zmajevi će biti smješteni u grupi J, a protivnici će im biti Portugal, Island, Luksemburg Slovačka i Lihtenštajn.

Plasman na EURO 2024 izborit će dvije prvoplasirane ekipe iz grupe, s tim da je BiH osvajanjem grupe B3 Lige nacija već osigurala baraž, pod uvjetom da kroz kvalifikacije ne izborimo direktan plasman.

Gledajući žrijeb, na protivnike koje smo mogli dobiti, a koje smo dobili, ne možemo reći da smo imali sreće. Posebno se to odnosi na peti šešir iz kojeg smo dobili Slovačku. Portugal je prvi favorit grupe, opasan je i Island iz trećeg pota, a ne treba podcijeniti ni Luksemburg koji je bio u četvrtoj jakosnoj grupi.

Stranica We Global Football ne daje Zmajevima velike šanse da izbore plasman na EURO 2024. Izabranici Ivayla Peteva prema ovoj stranici imaju 28,52 posto da se direktno plasiraju na završnu smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Prema predviđanju We Global Footballa iz naše grupe najveći je favorit Portugal, koji je ujedno i najveći favorit kompletnih kvalifikacija da će izboriti direktan plasman na EP sa 99,44 posto.

Kada je u pitanju naša grupe ispred Zmajeva su i Slovačka (38,24 posto) i Island (29,84 posto). Luksemburg ima 3,96 posto šansi da se direktno plasira na EURO.

Uz Portugal među najvećim favoritima da će se direktno plasirati u Njemačku su Danska (99,32 posto), Švicarska (98,52%), Srbija (98,32), Belgija (95,84%)...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.