open-navfaktor-logo
search
Burno na Nou Campu
Xavi izbacio Dembelea iz tima, ima 11 dana da napusti Barcu
Pregovori Barcelone i Ousmanea Dembelea oko novog ugovora su poput tempirane bombe koja je na kraju eksplodirala.
20.01.2022. u 12:43
get url
text

Trener Barce Xavi Hernandez izbacio je Francuza iz tima, tako da on neće putovati u Bilbao na utakmicu osmine finala Kupa Kralja protiv Athletica.

Rok da se očituje o ponudi vezanoj za nastavak saradnje koji je Barcelone dala fudbaleru i njegovom agentu, istekao je jučer, tako da je Barca napravila prvi korak, a to je izbacivanje iz tima.

Dembele sada ima 11 dana da napusti Nou Camp, jer prijelazni rok traje do 31. januara. Radi se o teškoj situaciji za Katalonce, jer klubovi koji su zainteresovani za Dembelea znaju da će ga 1. juna moći dovesti bez obeštećenja.

- Počeli smo pregovore s njegovim menadžerima u julu. Od tada je prošlo šest ili sedam mjeseeci, a Barca je nudila različite ponude. Pokušavali smo pronaći način da igrač ostane s nama, ali su njegovi menadžeri konstantno odbijali naše ponude.

- Sada, 11 dana prije kraja prijelaznog roka, Barceloni je jasno da igrač ne želi produžiti ugovor i da nije predan budućem prijektu. Njemu i njegovim agentima rečeno da je Dembele mora napustiti klub i realizirati transfer prije 31. januara - rekao je direktor Barcelone Mateu Alemany.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.