open-navfaktor-logo
search
Skupili potpise
Zahtjev za Vanrednu Skupštinu: Sudije i instruktori KS traže smjenu Elmira Pilava
Vanredna Skupština Udruženje sudija i instruktora Fudbalskog saveza Kantona Sarajeva trebala bi biti održana 22. januara 2024. godine, a na njoj bi se trebalo raspravljati o povjerenju Elmiru Pilavu, predsjednika Upravnog odbora ovog udruženja.
12.01.2024. u 15:18
get url
text

VEZANI TEKST - Ima li nepotizma u bh. kući fudbala: Jedan brat delegat, drugi direktor, u FSBiH šute

Kako je potvrđeno za Faktor više od dvije trećine skupštinskih delegata, njih 15 (Skupština broji 17 delegata) potpisalo je zahtjev za održavanje Vanredne Skupštine na kojoj će se razgovarati o smjeni aktuelnog predsjednika UO ovog udruženja.

Prema Statusu UFSIKS, odnosno Članu 10. Vanrednu sjednicu Skupštine na pismeni zahtjev polovine članstva Udruženja ili na pismeni zahtjev dvije trećine članova Skupštine zakazuje predsjednik Skupštine. S obzirom na to da je to ispunjeno, nema prepreka da se Skupština i održi.

Saznajemo da su dva glavna razloga zbog kojih su sudije i instruktori tražili Pilavovu smjenu. Prvi je nedomaćinski odnos prema finansijskim sredstavima Udruženja, a drugi je nezadovoljstvo članova Udruženja statusom na svim ligama.

Navodno, odmah nakon što je saznao da su potpisali zahtjev za Vanrednu Skupštinu predsjednik UO je nestatutarno iz Skupštine isključio pet delegata, mada to nema objavljeno nigdje na zvaničnoj stranici Udruženja.

VEZANI TEKST - Zakon jednoumlja: Elmir Pilav podnio disciplinsku prijavu protiv bivšeg delegata PLBiH

Još je nešto naznimljivo u cijeloj priči. Dok su delegati UFSIKS prikupljali potpise za Vanrednu Skupštinu, u pojedinim medijima se pojavila informacija da se sprema "puč" kojim će se u Fudbalskom savezu Kantona Sarajeva rušiti Fuad Čolpa i Pilav.

Očito je nečija namjera da dezavuiše javnost, te da u cijelu priču uvuče i Čolpu, iako sudije i instruktori ne mogu i da hoće mijenjati člana Izvršnog odbora FSBiH iz FSKS, jer to nije u njihovom domenu.

To je očito još jedan pokušaj da se skrene pažnja sa pravih problema koji godinama tište sudije i instruktore u KS, a koji su očito odlučili da podignu glas protiv toga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.