open-navfaktor-logo
search
Novi UO
Zakazana Skupština FK Sloboda, počinje "sječa" kadrova?
U FK Sloboda niko zvanično ne želi da govori o sutrašnjem zasjedanju
30.09.2019. u 15:28
get url
text

Skupština FK Sloboda, koja je trebala biti održana 16. oktobra, zakazana je za sutra, potvrđeno je za Faktor.

Delegati će se sastati u 17 sati u jednom tuzlanskom motelu, što je još jedna promjena u odnosu na ranije sjednice kojima je domaćin bila zgrada Privredne komore u centru grada.

U FK Sloboda niko zvanično ne želi da govori o sutrašnjem zasjedanju, kao ni dnevnom redu, uprkos brojnim telefonskim pozivima. Nezvanično se može čuti kako će doći do "sječe" kadrova, prije svega u Skupštini.

Tako bi dugogodišnjeg predsjednika najvišeg klupskog tijela Kemala Kurevića trebao zamijeniti Elmir Šećerbegović, sin nekadašnjeg asa Slobode Dževada Šećerbegovića, koji sada obnaša funkciju direktora JU Gradski stadion Tušanj. Elmir je trenutno potpredsjednik Skupštine.

U Skupštini Slobode novi delegati bi trebali zamijeniti stare, naravno, pod novim uvjetima, a "stolica" bi se plaćala na mjesečnom nivou, što bi klubu donosilo određena finansijska sredstva.

Sve je spremno i za smjenu Upravnog odbora na čelu sa Seadom Kozlićem. Za ovaj menadžment navijači Slobode smtraju da je najnesposobniji u poslijeratnoj historiji.

Još je nepoznato ko će naslijediti Kozlića. Kako smo nezvanično mogli saznati, sve je pripremljeno da se omogući ulazak privatnog kapitala u klub. Domaćeg ili stranog, sasvim je svejedno. Po kuloarima se može čuti da "zagrijanih" investitora već ima.

Sloboda je i dalje bez trenera, nakon što je u subotu Mile Lazarević podnio ostavku. Ukoliko bude imenovan, novi menadžment će izabrati i novog šefa stručnog štaba.

Do promjene će doći i na poziciji sportskog direktora, a na to mjesto mogao bi se vratiti Denis Karić.

Vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla nedavno su odobrili Crveno-crnim pomoć od pola miliona KM, a "naloženo" je da promptno u kasu Slobode bude uplaćeno 100.000 KM za rješavanje tekućih obaveza, prije svega nagomilanih dugovanja prema igračima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.