open-navfaktor-logo
search
Adnan Džemidžić odsutan
Zakazana Skupština FSBiH, Vaso Mijanović "desna ruka" Vice Zeljkovića
Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana 27. aprila u 11 sati u Sarajevu, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora FSBiH.
06.03.2023. u 18:34
get url
text

Članovi fudbalske vlade usvojili su Izvještaj o radu FSBiH za 2022. godinu i Nacrt plana rada Saveza za 2023.

VEZANI TEKST - Hoće li Vico Zeljković podržati Adnana Džemidžića, u igri još dva imena?

- Također je usvojena informacija o aktivnostima na pripremama za kvalifikacione utakmice za plasman na EURO 2024, protiv reprezentacije Islanda u Zenici (23. marta) i Slovačke u Bratislavi tri dana kasnije, kao i informacija o marketinškim aktivnostima FSBiH u prethodnom periodu - saopćeno je iz FSBiH.

A upravo je referat o "marketinškim aktivnostima" vjerovatno bio razlog što je na današnjoj sjednici "desna ruka" predsjedniku Vici Zeljkoviću bio Vaso Mijanović (što se može vidjeti na fotografiji koju je objavio FSBiH), a koji figurira kao glavni kandidat za generalnog sekretara Saveza (Adnanu Džemidžiću istekao mandat krajem prošle godine).

Džemidžić danas nije bio na sjednici IO, uz objašnjenje iz Saveza da je "opravdano odsutan"...

Na fotografijama ispod možete vidjeti da je Mijanović danas sjednio na mjesto gdje je ranije bio Džemidžić.

FOTO: FSBiH 

Za kraj, treba naglasiti kako je IO na današnjoj sjednici odobrio novčanu naknadu za UEFA Fond za nesreće, a koja je namijenjena za pomoć područjima pogođenim katastrofalnim zemljotresom u Turskoj i Siriji. Što je svakako potez za pohvalu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.