open-navfaktor-logo
search
Tri slučaja
Zarazna bolest: Pojavila se šuga u svlačionici Dinama
U Dinamu ne cvjetaju ruže. Ne zbog sportskih rezultata, nego zbog toga što se u svlačionici pojavila šuga ili svrab.
12.02.2020. u 21:22
get url
text

Klupski doktori trenerima su poslali upozorenje da o svemu upozore igrače, te da ukoliko primijete simptome posjete ambulantu, piše Dnevnik.hr.

Iz kluba tvrde - šuga nije došla iz Dinamove svlačionice.

- U našoj omladinskoj školi kod trojice igrača nakon jednog međunarodnog turnira pojavio se svrab. Isti dan kad smo otkrili da se radi o svrabu kontaktirali smo Zavod za epidemiologiju pri Andriji Štamparu, koji su odmah izašli na teren - rekao je Ivica Smodek, glavni doktor u NK Dinamu.

U Dinamu tvrde da Gojak, Hajrović, Petković, Livaković, Oršić i drugi prvotimci, nisu ugroženi.

- Ne, ne, niko iz prvog tima nije ugrožen. Epidemiolog je dao terapiju, znači ovi koji su zaraženi moraju se pet dana mazati s kabicidima, a ovi koji nisu bili zaraženi, ali su bili s njima u kontaktu, trebaju se samo jedan dan mazati - rekao je Smodek.

Šuga nije šala, ističu stručnjaci. Uzrokuje ga grinja, a glavni simptom je svrbež, pojačan u večernjim satima kad se osoba umiri.

- Na koži u pravilu nešto mora biti vidljivo, dakle nije dovoljan samo svrbež. Najčešće su to, jednostavno govoreći, razgrebeni prištići koji se nalaze na mjestu gdje se uzročnik nastoji reproducirati i proširiti infekciju - kazao je Mihael Skerlev iz Klinike za dermatovenerologiju KBC-a Zagreb.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.