open-navfaktor-logo
search
Osveta ili slučajnost?
Zašto su na "hlađenju" fudbalske sudije iz Sarajeva koje su učestvovale u smjeni Elmira Pilava?
Komitet za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odredio je arbitre i kontrolore suđenja za utakmice osmine finala Kupa naše zemlje.
08.02.2024. u 17:24
get url
text

VEZANI TEKST - Vanredna Skupština: Smijenjen Elmir Pilav, izabrano novo rukovodstvo UFSIKS

Potpredsjednik Komiteta je Elmir Pilav, doskorašnji predsjednik Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajeva, koji je smijenjen na Vanrednoj Skupštini ovog Udruženja koja je održana 22. januara.

Potpisnici zahtjeva za održavanje Vanredne Skupštine, koji su na sjednici glasali za Pilavovu smjenu su Irfan Peljto, naš najbolji sudija, te dvojica arbitara sa A liste PLBiH - Admir Musić i Benjamin Deljković. I gle čuda, njih trojica nisu delegirani za start nove sezone...

Zanimljivo iz Kantona Sarajevo, za mečeve osmine finala nije delegiran ni Amir Kadić, asistent koji je odnedavno na FIFA listi. On nije bio među potpisnicima zahtjeva za Vanrednu Skupštinu, ali se pojavio u prostorijama FSBiH (gdje je održana sjednica) i dao legitimitet Skupštini. Da li mu se možda zamjeri zbog pojavljivanja, pa je zbog toga na "hlađenju" za utakmice Kupa BiH?

Za najmasovnije takmičenje nije delegiran ni Emir Zahiragić. Ni on nije bio delegat Skupštine UFSIKS, ali se pojavio na Vanrednoj Skupštini...

Pomoćne sudije Moamer Čaušević i Dženan Milić nisu potpisali zahtjev za Vanrednu Skupštinu i nisu se pojavili u prostorijama FSBiH za vrijeme sjednice na kojoj je izglasano nepovjerenje Pilavu, a obojica su delegirani za mečeve osmine Kupa BiH koji se igraju od sutra do nedjelje. Pomoćni sudija Enes Đozić, koji nije bio član Skupštine UFSIKS, a nije ni došao u prostorije FSBiH 22. januara. Pogađate, delegiran je za osminu finala Kupa i obavljat će funkciju drugog pomoćnika na meču Zrinjski - Slavija.

Zanimljivo je kako su na "hlađenju" svi oni koji su bili koji način učestvovali u Vanrednoj Skupštini na kojoj je smijenjen Pilav. Da li je u pitanju svojevrsna osveta ili je u pitanju slučajnost? Procijenite sami.

Inače, Komitet za sudije i suđenje FSBiH sačinjavaju predsjednik Robert Zrilić, potpredsjednici Hrvoje Turudić i Elmir Pilav, te članovi Duško Vujičić, Adnan Alispahić i Miro Hrkać.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.