open-navfaktor-logo
search
Uvjet za ulaznice
Zbog čega FSBiH vrši "popis" navijača?
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine pokrenuo je platformu za registraciju navijača reprezentacija BiH.
08.11.2023. u 10:04
get url
text

Iz bh. kuća fudbala objasnili su da je platforma pokrenuta s ciljem lakše distribucije informacija za sve događaje u organizaciji FSBiH.

- Putem platforme www.bhff.fans ljubitelji fudbala, kako u BiH, tako i u cijelom svijetu će blagovremeno dobijati informacije o cijenama, vremenu i načinu prodaje ulaznica za svaku pojedinu utakmicu reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, kao i sve druge korisne informacije od značaja za sve navijače naših nacionalnih selekcija ma gdje se oni nalazili - objasnili su iz Saveza.

Zmajeve očekuje baraž za EURO 2024, a rezervacija i kupovina ulaznica za EURO 2024 od strane UEFA će biti sprovedena već u naredna dva mjeseca.

Iako ćemo odgovor da li će se naša reprezentacija po prvi put u historiji plasirati na Evropsko prvenstvo dobiti tek krajem marta 2024. godine (tada ćemo igrati baraž), ulaznice za utakmice grupne faze će biti u prodaji već u decembru, odnosno za nešto više od mjesec.

U ovom trenutku nisu poznati tačni termini utakmica, niti mjesta u kojima će reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati ukoliko se plasira. Te informacije će biti dostupne nakon 02. decembra kada će se održati ždrijeb za EURO 2024 u Hamburgu.

- Ukoliko navijači Bosne i Hercegovine žele da se na vrijeme osiguraju za potencijalne ulaznice, bez obzira na sve nepoznanice koje u ovom trenutku imamo, mogu to učiniti putem registracije na navedenu platformu. Prvi korak je registracija na platformi, a drugi korak je iskazivanje interesa za kupovinu karata u opciji koja se nalazi na platformi.

Registracija i popunjavanje upitnika će biti neophodno ukoliko navijači žele da potencijalno kupe ulaznicu za utakmice naše reprezentacije putem FSBiH. Moguće je iskazati interes za ulaznice naše reprezentacije za potencijalnu grupnu fazu, a cijene ulaznica će biti od 60 do 200 eura, zavisno od kategorije ulaznice, o čemu se također navijači mogu izjasniti nakon registracije, odnosno prilikom popunjavanja ankete.

Anketa je informativnog karaktera i ne predstavlja sigurnu kupovinu, jer će kupovina u konačnici zavisiti prvo od plasmana naše reprezentacije, pa onda i od broja pristiglih zahtjeva koji moraju biti u skladu sa UEFA kvotama ulaznica za države učesnice. U sklopu platforme prijava za potencijalnu kupovinu karata za EURO 2024 će biti otvorena do 15. novembra - saopćeno je iz FSBiH.

Detaljne informacije o rokovima, prodaji i distribuciji ulaznica za EURO 2024, FSBiH će putem platforme dostavljati svim navijačima naknadno, po prispijeću od strane UEFA.

Također, iz Saveza su objasnili da je putem platforme Kupikartu.ba u toku online prodaja ulaznica za utakmicu kvalifikacija BiH - Slovačka, koja će biti odigrana na Bilinom polju u Zenici 19. novembra 2023. gdoine sa početkom u 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.