open-navfaktor-logo
search
Utakmica odgođena
Zbog koronavirusa Česi odlučili da neće igrati protiv Škotske
Utakmica drugog kola UEFA Lige nacija između fudbalskih reprezentacija Češke Republike i Škotske, koja se trebala igrati u ponedjeljak, po svemu sudeći bit će i zvanično odgođena zbog koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).
05.09.2020. u 12:57
get url
text

Kako su saopćili iz Fudbalskog saveza Češke Republike, sve aktivnosti njihove reprezentacije "prekidaju se odmah radi širenja koronavirusa u nacionalnom timu".

- Naša reprezentacija neće igrati protiv Škotske nakon što su odgovorne osobe donijele takvu odluku zbog situacije sa koronavirusom. Reprezentacija Češke prekida pripreme za Škotsku odmah nakon pobjede nad Slovačkom - istakli su iz FS Češke.

Reprezentativci Tomaš Soucek i Patrik Schick borave u izolaciji jer su bili u kontaktu sa fiziotarapeutom nacionalnog tima zaraženim koronavirusom, te nisu igrali sinoć u trijumfu Čeha nad Slovačkom u Bratislavi, rezultatom 3:1, u susretu prvog kola Grupe 2 Divizije B UEFA Lige nacija.

Obojica su napustila reprezentaciju prije početka u utakmice u Slovačkoj.

Prilikom testiranja za vrijeme priprema za meč sa Slovačkom fiziotarapeut bio je pozitivan na COVID-19, pa su reprezentativci Češke u susjednu zemlju putovali automobilima u manjim grupama, kako bi spriječili eventualno širenje zaraze.

Međutim, u FS Češke Republike danas su odlučili otkazati susret sa Škotima, sa kojima su trebali igrati na stadionu "Andruv " u Olomoucu u ponedjeljak od 20.45 sati.

Iz Fudbalskog saveza Škotske su istakli da ništa ne znaju o otkazivanju utakmicu i da su planirali igrati meč u Češkoj.

Iako u FS Češke Republike tvrde da nisu prekršili COVID-19 protokol, iz UEFA se još nisu oglasili o eventualnom zvaničnom otkazivanju spomenute utakmicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.