open-navfaktor-logo
search
Novi trener Bordo tima
Zekić: Neki igrači su vraćeni sa posudbe, svjestan sam težine ovog kluba
AUTOR: Faktor
17.06.2024. u 13:15
get url
text
FOTO: Didier Torche
Zoran Zekić predstavljen je kao novi trener FK Sarajevo. Sa Bordo timom potpisao je ugovor na 2+1 godinu.
- Stvari su išli dosta brzo. Nemamo dosta vremena, prva evropska utakmica je za tri sedmice. Što se tiče igračkog kadra, dovođenja igrača, razgovara sa agentima, jedini ko će biti direktor Matthias Leterme. Razgovarao sam i sa direktorom Akademije FK Sarajevo, da vidimo u kojem ćemo pravcu ići - rekao je Zekić, pa nastavio:
- Svjestan sam težine ovog kluba, da će biti dosta teških trenutaka, svjestan sam da imam opoziciju ovdje. Nije to specifičnost samo Sarajeva, na sve mogu odgovoriti radom. Obećavam da će naš tim biti motiviran svaki dan, svaki trening, svaku utakmicu.
Za neke stvari treba više vremena, svjestan sam da niko neće imati previše strpljenja za ono što bi želio napraviti. Naslušali ste se brojnih obećanja proteklih godina, to nikome nije potrebno - dodao je novi trener Bordo tima.
- Dvije tri sedmice do Evrope. Daj Bože da trajemo u Evropi, ali ne smijemo patiti ni u jednom segmentu u prvenstvu. Što se tiče igrača FK Sarajevo koji igraju u drugim klubovima na posudbi. Neki igrači su već sada vraćeni, neki igrači su stigli iz Akademije. Bit ćete pravovremeno obavješteni. Neki igrači su posuđeni do januara, pa ćemo vidjeti kakva je mogućnost njihovog dovođenja u ovom trenutku.
Spreman sam za kritike - rekao je novi trener tima sa Koševa.
Zekić je kao trener vodio timove u Hrvatskoj, Mađarskoj, Albaniji i Moldaviji u više od 350 ligaških i evropskih utakmica. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.