open-navfaktor-logo
search
Promjene na Grbavici
Željezničar dobio novog direktora, potvrđene ostavke
Fudbalski klub Željezničar je na zvaničnoj stranici potvrdio da su predsjednik Upravnog odbora Nazif Hasanbegović te članovi UO, Kerim Karavdić i Mustafa Nurko podnijeli ostavke, kao i da je izabran novi direktor kluba.
24.12.2021. u 09:16
get url
text

- Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, Nazif Hasanbegović te članovi UO, Kerim Karavdić i Mustafa Nurko koji je ujedno obavljao i funkciju v.d. direktora kluba, podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Do naredne sjednice Skupštine Kluba, a u skladu sa odredbama Statuta, Predsjednik Skupštine će imenovati v.d. Predsjednika Upravnog odbora na period od maksimalno šest mjeseci.

VEZANI TEKST - Finansijska kriza: Predsjednik FK Željezničar podnio ostavku

Ovom prilikom, kolektiv FK Željezničar zahvaljuje se Hasanbegoviću, Karavdiću i Nurki na doprinosu te im želi mnogo sreće u budućnosti.

Istovremeno, FK Željezničar obavještava javnost da je nakon konkursne procedure, odlukom UO, Edison Pavlović izabran za novog direktora kluba. U dosadašnjoj karijeri, Pavlović je, između ostalog, radio na direktorskim pozicijama u Sarajevskom Kiseljaku i Oslobođenju, a na funkciju će stupiti od 3. januara - stoji u saopćenju Plavih.

Prozivka fudbalera tima sa Grbavice je planirana 10. januara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.