open-navfaktor-logo
search
Sahranjen u Vlakovu
Željezničar se oprostio od Admira Džubura, Osim nije mogao sakriti suze
U prisustvu članova porodice, prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, rukovodstva i uposlenika kluba, obavljena je sahrana Admiru Džuburu, predsjedniku FK Željezničar koji je od posljedica koronavirusa preminuo u 57. godini života.
26.11.2020. u 17:39
get url
text

- Admir Džubur je od prvih dječačkih dana zavolio Grbavicu i Želju. U mladosti je počeo "živjeti Željezničar" i Plave je pratio širom tadašnje Jugoslavije. U vrijeme agresije na BiH branio je svoj dom kao pripadnik Armije RBiH, a slučajno ili ne veći dio rata proveo je u borbama nedaleko od Doline ćupova. Kako je više puta isticao, jedna od najdražih utakmica bila mu je popularni "Zubandan", što zbog velike pobjede Plavih, ali i zbog činjenice da je samo nekoliko dana prije toga prvi put postao otac - piše zvanična stranica kluba sa Grbavice, te navodi:

- Džubur nije prestajao "živjeti Željezničar", bodrio je Želju po cijeloj Bosni i Hercegovini, okupljao navijače, učestvovao u svim navijačkim akcijama, između ostalog u projektima "Kupi stolicu za evropsku Grbavicu" i kupovini desetogodišnjih ulaznica. Početkom 2019. godine izabran je za člana Upravnog odbora FK Željezničar, a samo šest mjeseci poslije preuzeo je predsjedničku funkciju u ne baš idealnim trenucima za klub. Do posljednjeg dana života "živio je Željezničar", a ovaj svijet je zauvijek napustio u ponedjeljak, 23. novembra.

Sahrani je prisustvovao veliki broj ljudi, a trener Plavih Amar Osim nije mogao sakriti suze

FK Željezničar je izgubio predsjednika, ali prije svega velikog navijača kluba, a iz Zvorničke 27 su istaknuli da su Džuburu neizmjerno zahvalni za sve što je uradio u proteklom periodu kao predsjednik UO, uz zahvalnost za sav doprinos koji je ostavio kao navijač voljenog kluba.

Sahrana Admiru Džuburu obavljena je danas na Gradskom groblju Vlakovo uz prisustvo prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, uposlenika kluba i predstavnika mnogih sportskih kolektiva.

Iz FK Željezničar su se zahvalili svim sportskim klubovima iz BiH i regiona, fudbalskim savezima, sponzorima i svim drugim prijateljima na izrazima saučešća i podrške.

{$galerijaFotografija}

sahrana1.jpg
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.