open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Željezničar slavio u Azerbejdžanu i izbacio Dinamo Minsk
Fudbaleri Željezničara izborili su plasman u drugo kolo kvalifikacija UEFA Konferencijske lige.
20.07.2023. u 20:52
get url
text

Plavi su Grbavice večeras u Bakuu savladali Dinamo Minsk sa 2:1 i sa ukupnih 4:3 izborili su plasman dalje i duel protiv Neftchija.

Trener Nermin Bašić sa trojicom stopera i u formaciji 3-5-2 iznenadio je kolegu na klupi Dinama. Odmah u prvoj minuti zaprijetio je tim sa Grbavice, ali je odbrana domaćih izbila loptu u korner.

Plave nije poremetila ni povreda Edina Cocalić, koji je u 23. minuti morao napustiti teren. pet minuta kasnije lijepa akcija Želje, ali Rustemović nije bio precizan.

U finišu prvog dijela Dinamo je stvorio blagi pritisak, ali bez ozbiljnijih prilika. I onda, u 44. minuti Željo je poveo.

Mekić je proigrao Jašarevića, koji je ubacio u peterac, a ispred Amoaha intervenisao je Sachivko i loptu poslao u mrežu svoga tima.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili igrači Dinama, koji su krenulu po izjednačenje. Bakhar je promašio dvije prilike, a onda je Amoah mogao dotući protivnika. Išao je jedan na jedan sa golmanom Dinama, ali je šutirao direktno u njega.

I onda je uslijedila kazna. Golman Mulalić je bio neoprezan i bez potrebe je "nokautirao" protivničkog igrača, a sudija Očenaš pokazao na bijelu tačku i uz to, žuti karton golmanu Želje. Velika glupost golmana Plavih. Siguran sa bijele tačke bio je Sedko.

U 71. minuti Mulalić je odbranio zicer Bakiću, a onda je uslijedila kazna. Željo je ponovo poveo u 78. minuti! 

Fenomenalna akcija, a Krpić pocijepao mrežu. Amoah je proigrao Jašarevića, a ovaj povratnom loptom pronašao korpulentnog napadača koji je zakucao loptu u mrežu.

U 88. i 89. minuti Mulalić je u dva navrata zaustavio udarce Sedka i tako spasio Želju.  Mogao je Amoah u 90. minuti dotući Bjeloruse, ali je šutirao pored gola. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.