open-navfaktor-logo
search
Brojali do 7
Željezničar u trening utakmici ponovo "razbio" Famos
U prvom poluvremenu bilo je 1:0, a šest golova vidjeli smo u nastavku meča 
17.07.2019. u 20:39
get url
text

Fudbaleri Željezničara su u trening utakmici danas na Grbavici savladali Famos sa 7:0 (u nedjelju su Plavi slavili 12:0).

Prvo poluvrijeme su Plavi riješili u svoju korist sa 1:0. U kaznenom prostoru oboren je Subašić, a siguran sa 11 metara bio je Amar Mehić.

Drugi dio Željo otvara golom Veselinovića koji sa 16 metara prizemnim udarcem matira golmana Famosa. Nekoliko minuta poslije Asim Zec povisuje na 3:0 nakon lucidne asistencije Zajmovića. Pet minuta poslije nakon kornera lopta se odbija do Zajmovića koji trese mrežu gostiju.

Na 5:0 povisio je Veselinović svojim drugim golom kada je iskosa pogodio ispod golmana. Nakon lijepe akcije za 6:0 pogodio je Asim Zec. Još jedna lijepa akcija Želje prethodila je sedmom golu. Stevanović je odigrao povratni pas, a Veselinović pogodio.

Željezničar je u prvom poluvremenu igrao u sastavu: Kršić, A. Šehić, Sipović, Bajramović, Stanić, Salifu, Hajdarević, Subašić, Mehić, Mujezinović i Aljić.

U drugom dijelu Željo je igrao u sastavu: Kjosevski, Stevanović, Osmanković, Bogičević, Pavić, Sadiković, Bojo, A. Zec, Alispahić, Veselinović i Zajmović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.