open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FSBiH
Zeljković: Halilhodžić je ubrzao Kodrinu smjenu
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nakon promocije Save Miloševića u novog selektora kazao je da je prva želja Saveza bio Vahid Halilhodžić i da je on "ubrzao" smjenu Mehe Kodre.
29.09.2023. u 13:40
get url
text

- Bio prva želja, stupili smo u kontakt, otvorili razgovore. On je kazao da je spreman da posavjetuje. Odgovorili smo da je svaki savjet dobar, ali da nama treba da preuzme selektorsko mjesto.

Osjetio sam želju da bi htio preuzeti i to je s jedne strane ubrzalo smjenu Kodre. Kao Savez smo preuzeli rizik i smijenili Kodru. Poslije toga se desila situacija da je Halilhodžić legitimno promijenio mišljenje i rekao da ne želi da bude selektor. Suština je da on ne želi da bude selektor i to treba svako da zna i ne treba niko da osuđuje - rekao je Vico Zeljković.

Za selektora je izabran Savo Milošević.

- Kada smo vidjeli da on to ne želi, Misimović je obavio nekoliko razgovora, kako s domaćim trenerima, tako i s kandidatima koji su vani. Ne bih da govorim o imenima. Na kraju smo došli do stava i odluke da idemo u smjeru Save Miloševića. Jasan je cilj da naredne četiri utakmice iskoristimo za baraž, da se onda kroz baraž prvi put dočepamo Evropskog prvenstva - poručio je Zeljković.

Prije toga Zeljković je kazao da je nezadovoljan rezultatima Zmajeva tokom dosadašnjih kvalifikacija za EP.

- Smatramo neuspjehom što nismo kroz kvalifikacije osigurali plasman na Euro, ali imamo baraž u martu i pokušat ćemo se kroz njega plasirati prvi put u historiji na Evropsko prvenstvo. Rezultati reprezentacije nisu dobri i nismo zadovoljni njima, ali nisu ništa lošiji nego u prethodnom periodu prije nego sam ja stupio na funkciju predsjednika i to je činjenica. Priča se da se ovdje nešto urušava, poziva se na neke bojkote, što nema veze sa fudbalom - rekao je Zeljković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.