open-navfaktor-logo
search
Reakcija na žrijeb
Zeljković iz Hamburga: Imamo lijepu priliku
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hecegovine, prisustvovao je večerašnjoj ceremoniji žrijebanja grupa za EURO 2024.
02.12.2023. u 20:58
get url
text

- Večeras je u velelepnoj dvorani Filharmonije u Hamburgu održan žrijeb za Evropsko prvenstvo, koje će se narednog ljeta odigrati u Njemačkoj. Večerašnji žrijeb pokazao nam je ono što smo već znali, da će naredni EURO biti najglamurozniji i najorganizovaniji do sada i bilo bi veoma važno naći se među učesnicima smotre najboljih evropskih selekcija.

- Imamo lijepu priliku da kroz dvije baraž utakmice na domaćem terenu napravimo historijski plasman i budemo dio novog fudbalskog spektakla u grupi sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom - Zeljkovićeva je poruka.

Pored Zeljkovića, BiH su u Hamburgu predstavljali njegov savjetnik Marko Miličić, potpredsjednik FSBiH Irfan Durić i v.d. generalnog sekretara Adnan Džemidžić.

Ako žele igrati na smotri najboljih timova Evrope Zmajevi će prvo morati preskočiti baraž i pobijediti dvije utakmice u martu naredne godine. Prvu protiv Ukrajine 21. marta, a potom i Izraela ili Islanda 26. marta. Prednost je što je BiH domaćin polufinala i eventualnog finala dodatnih kvalifikacija.

Pod uvjetom da BiH izbori EURO, prvu utakmicu u grupi E igrala bi protiv Rumunije 17. juna u Minhenu.

Potom bi Zmajevi 21. juna u Dusseldorfu odmjerili snage sa Slovacima, a u posljednjem kolu sastali bi se s Belgijom 26. juna u Stuttgartu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.