open-navfaktor-logo
search
Beskamantna pozajmica
Željo isplatio Amaru Osimu 130.000 KM, novac klubu posudio Senad Misimović
Fudbalski klub Željezničar isplatio je novac Amaru Osimu, bivšem treneru, a sve kako bi regulisao obaveze iz finansijskog kriterija za dobijanje licence za Premijer ligu BiH i evropska takmičenja.
31.03.2023. u 15:24
get url
text

Kako piše Bosnainfo bivšem i najtrofejnijem treneru kluba s Grbavice isplaćeno je 130.000 KM duga, a novac da bi ga se isplatilo na vrijeme prije roka za dobivanje licence klubu je posudio bivši predsjednik kluba Senad Misimović.

VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS istražuje Amara Osima zbog sumnje da je od FK Željezničar naplatio fiktivna potraživanja

Ono što je zanimljivo je da je Misimović kojeg dio navijača pogrdno naziva i "sedam posto" Željezničaru dao beskamatni kredit.

Ipak, stvari između kluba i Osima činom isplate dugovanja nisu okončane.

Naime, Željezničar namjerava tužiti Osima zbog perioda u kojem se nije pojavljivao na poslu, a za koji mu je isplaćen određeni dio novca o čemu će javnost blagovremeno biti obaviještena.

Misimović je napustio klub krajem 2018. godine, a nedugo potom na Grbavicu se vratio Amar Osim. Umjesto Misimovića tada je za predsjednika imenovan Nihad Selimović. Njegov izbor proslavljen je uz šampanjac, a slavlju su uz Osim i Selimovića prisustvovali i direktor kluba Mirsad Šiljak, trener Almir Memić i mnogi drugi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.