open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Željo pred Mladost: Amar Osim najavio promjene u odnosu na Borac
Mladost svaku utakmicu smatra kao posljednju šansu za opstanak, upozorava strateg Plavih
18.10.2019. u 15:01
get url
text

Fudbaleri Željezničara će u susretu 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Mladost, a trener Amar Osim i prvotimac Mladen Veselinović vjeruju da će Plavi slaviti novu pobjedu.

Osim se osvrnuo i na gostovanja Želje u Orašju i Kalesiji, gdje su njegovi izabranici odigrali prijateljske utakmice protiv Hajduka i Bosne.

- Posjetili smo našu zemlju i igrali utakmice sa klubovima sa kojim nismo dugo igrali. Prošlo je sve okej, upoznali smo neke dijelove države gdje nismo bili ranije, vidjeli da i tamo ima naših navijača i simpatizera. Vratili smo se bez povreda i nadam se da ćemo nakon utakmice moći reći da smo na pravilan način iskoristili pauzu - kazao je Osim, dodavši:

- Nećemo igrati sa istom ekipom koja je igrala u Banja Luci, to je sto posto. Bit će izmjena. Utakmicu treba vratiti u kontekst cjelovitosti takmičenja. Takmičenje traje 33 kola, a do sada smo odigrali 12 kola. Smatramo da utakmica u Banja Luci ne treba biti razlog da nešto korjenito mijenjamo, ali će biti izmjena, to sigurno mogu reći. 

Osim se dotakao i meča protiv Mladosti u Kupu u kojem su Plavi slavili sa 6:1. 

- Igrali smo prije 16 dana i teško je očekivati da će utakmica proći bezazleno odnosno lagano kako je tada protekla. Mi smo tada bili ozbiljniji što se tiče izbora igrača, to su svjesno uradila oba trenera i ja čisto sumnjam da će utakmica biti lagana za nas. Mladost svaku utakmicu smatra kao posljednju šansu za opstanak. Nisu uspjeli slaviti protiv Veleža, nisu imali sreće i znanja, ali oni su blizu i moraju iskoristiti svaku priliku da se primaknu, pa da prestignu ostale. Nemaju pritisak moranja rezultata, igraju protiv ekipe koja je bolja od njih, znači jako lijepa prilika da prilično rasterećeni odigraju dobru utakmicu i nešto naprave na Grbavici - kazao je Osim. 

Veselinović je naglasio da u ekipi ne smije biti opuštanja pred meč protiv Mladosti.

- Sigurno da nikome nije u cilju da ima oscilacije već kontinuitet u igri. Može da bude raznih momenata u igri, igrač nije na adekvatnom nivou, potrefi se takva utakmica kao u Mostaru gdje krene tri-četiri igrača loše i onda svi padnemo. Vidite reprezentaciju, protiv Finske odigra odlično i onda protiv Grčke katastrofalno. Za svaku utakmicu se posebno pripremamo, ja se pred svaku utakmicu fokusiram na sebe, fokus je na svakoj narednoj utakmici, ne planiram ništa unaprijed, ne može se ništa na terenu predvidjeti, sve zavisi od trenutka i momenta. Naravno da će biti teško, jer Mladost nema šta da izgube. Većina rivala, kao i Mladost dođe na Grbavicu da se dokažu jer je ovo najbolji teren i najbolja publika u državi, nemaju šta da izgube, a mi imamo - rekao je Veselinović.

Utakmica se igra u subotu sa početkom od 18 sati. Prodaja ulaznica počinje na dan utakmice od 10 sati, a ulaz za žene i djecu do 15 godina je besplatan na sve tribine izuzev zapadne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.