open-navfaktor-logo
search
Deveti poraz Plavih
Željo se obrukao na Tušnju, Tuzla City slavi poslije 90 dana posta
Fudbaleri Tuzla Cityja u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj razbili su Željezničar rezultatom 3:0 u debiju Abdulhakeema Al-Tuwaijrija na klupi gostiju.
02.12.2023. u 15:21
get url
text


Tuzla City je fenomenalno počeo meč. Već u 30. skundi zatresla se mreža Plavih. Pogriješio je Rustemović, Nukić došao do lopte prošao kao brzi voz pored gostujućih stopera Drine i Selimovića i rutinski matirao Muftića.

Samo četiri minute poslije semafor na Tušnju pokazivao je rezultat 2:0. Nukić je ponovo bio strijelac, a pogodio je nakon što je Muftić kratko odbio loptu poslije udarca Mehanovića.

Tim Adnana Buce Osmanhožića silno je želio prvu pobjedu poslije tri mjeseca posta, a u 27. minuti stativa i Muftić spasili su Plave poslije udarca Pantelića.

U 32. minuti bilo je 3:0. Pogodio je Bihorac. Poslije kornera Mehanović je došao do lopte prije Drine, šutirao je, ali je izblokiran, a u nastavku napada Bihorac topovski trese mrežu.

Stopostonu šansu domaći su imali u 36. minuti preko Pantelića, a Muftić je spasio svoju mrežu.

Krajem prvog poluvremena Al-Tuwaijri je napravio dvostruku promjenu. Izašli su Drina i Allyson, ušli Kosorić i Drljo, ali to nije mnogo promijenilo odnose snaga na terenu.

Početkom drugog poluvremena, u 52. minuti igrali Želje tražili su penal nakon što je lopta u ruku pogodila Delimeđca, ali sudija Džemidžić nije se oglašavao. Samo je Krpić požutio zbog prigovora.

U 60. minuti ponovo je Muftić spasio Želju. Pokušao je Pantelić glavom, ali čuvar mreže Plavih nije dozvolio novi gol Tuzlacima.

Pet minuta kasnije Muftić je izašao kao pobjednik iz duela s Hadžićem.

Željo je zaprijetio preko Štilića u 67. i Mekića u 70. minuti i to je bilo sve.

Do kraja je Tuzla City imao šanse preko Ordagića i Garčevića, ali Muftić je zaustavio i njihove pokušaje. Golman Želje imao je čak 11 odbrana.

Tuzla City je prvi put ove sezone u Premijer ligi BiH sačuvao svoje mrežu. Željezničar i dalje ne zna za gostujući trijumf.

Ovo je tek treća pobjeda Tuzla Cityja ove sezone, a prva poslije šestog kola. Željo je upisao deveti poraz.

Željo je ostao na sedmom mjestu sa 19 bodova, Tuzla City je na 11. poziciji u zoni ispadanja sa 13 bodova i utakmicom manje.

Tablice omogućuje Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.