open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Željo u Gabeli želi do prvih ovosezonskih bodova u gostima, zanimljiv duel na Tušnju
Danas su na programu dva meča 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
16.12.2023. u 07:41
get url
text

Program sa početkom od 13 sati na Tušnju otvaraju Tuzla City i Sloga.

- Posljednja utakmica, posljednje kolo polusezone. O Slogi ne treba puno pričati, dovoljno govori njihova forma i stanje na tabeli. Što se tiče nas, u dobrom raspoloženju dočekujemo ovu utakmicu.

Veoma značajna utakmica za nas. Mislim da smo podigli i mi našu formu u ovim posljednjim utakmicama kao što se pokazalo u posljednje dvije utakmice kući, gdje smo osvojili šest bodova bez primljenog pogotka. 

U Konjicu nismo baš imali sreće, nije nas sreća pratila što se tiče tih propuštenih prilika. Nadam se da će sutra sreća biti na našoj strani i da ćemo doći do tri boda. Mi s tri boda vjerovatno izlazimo iz crvene zone i idemo kući veoma sretni i zadovoljni - kazao je u najavi meča kapiten Tuzlaka Huso Karjašević.

- Tuzla City ima svoje probleme. Ja mislim da njihova ekipa mnogo više vrijedi nego što je pokazivala u ovoj polusezoni i posljednje dvije utakmice su to otprilike i pokazali. Mi dobro znamo kako je igrati protiv Željezničara i Širokog Brijega, a oni su dobili te obje utakmice i pretpostavljam da je njima imperativ da dođu do pobjede.

Ja sam već rekao da mi idemo bez bilo kakvog imperativa i idemo da igramo fudbal. Nadam se da ćemo na Tušnju imati sve uvjete da možemo odigrati dobru utakmicu - poručio je trener Sloge Vlado Jagodić.

Od 16 sati očekuje nas duel u Gabeli GOŠK - Željezničar.

Plavi su bez osvojenog boda u gostima, a utakmicu u Gabeli najavio je Abdulhakeem Al-Tuwaijri, šef stručnog štaba tima sa Grbavice.

- Ovo je posljednja utakmica pred pauzu, radujemo se tome. Neki igrači se oporavljaju ove sedmice, neki su se oporavili i nadamo se da će većina njih biti spremna za sutra. I dalje nam nedostaje nekoliko igrača, ali bi utakmica trebala biti interesantna.

GOŠK je tim koji igra na poseban način, imaju svoj stil igranja pogotovo kod kuće. Pripremamo tim koji je odgovarajući za takvu vrstu igre. Idemo sa planom i idejom kako igrati protiv njih i nadamo se najboljem rezultatu - kazao je Al-Tuwaijri.

 

Standings provided by Sofascore

 

 
 
 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.