open-navfaktor-logo
search
Klub potvrdio
Žestok udarac za Zdravka Mamića: Poništena ključna odluka Skupštine Dinama
Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove grada Zagreba utvrdio je da Skupština GNK Dinama održana 12. decembra 2022. godine nije u skladu sa Statutom kluba donijela odluku o razrješenju Krešimira Antolića s mjesta člana uprave, piše na web-stranici Dinama.
27.01.2023. u 17:51
get url
text

Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove grada Zagreba proveo je nadzor nad prijavom podataka GNK Dinamo, a nastavno na "Prijavu nepravilnosti u slučaju povrede statuta ili drugog općeg akta GNK Dinamo" podnesenu od strane članova kluba i člana Skupštine kluba.

Gradski ured je utvrdio da članovi Skupštine predloženi iz redova povjerenika, tačnije njih osam, nisu na početku sjednice Skupštine 12. decembra verifikovani za članove Skupštine iz redova povjerenika te isti nisu članovi Skupštine i nisu imali pravo glasa na predmetnoj sjednici Skupštine.

VEZANI TEKST - Mamić: Dinamo je ugrožen, Antolić je policijsko-udbaškim metodama zavadio cijeli klub

Također, izbor dva nova člana Skupštine nije valjan jer nije proveden kandidacijski postupak koji prethodi izboru novih članova Skupštine na formalno dopustiv način shodno Statutu kluba.

Stoga, nadležni Gradski ured utvrđuje da je odluka Skupštine kluba, kojom je većinom od 40 glasova za, uz 17 glasova protiv i četiri suzdržana glasa, razriješen član Uprave GNK Dinamo Krešimir Antolić, nije donesena u skladu sa Statutom kluba - piše u saopćenju za javnost. 

Podsjetimo, na spornoj Skupštini je određena struja u Dinamu, okupljena oko Zdravka Mamića, izglasala nepovjerenje Krešimiru Antoliću u nastojanju da preuzme vlast u klubu.

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, koji je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog kluba, od 2018. godine živi u Međugorju, a prije desetak dana održao je konferenciju za novinare u Mostaru na kojoj je optužio Antolića da uništava Dinamo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.