open-navfaktor-logo
search
Pirić u sjajnoj formi
Zlatnu rukavicu na Kipru "potpisuje" golman Zmajeva
Zlatnu rukavicu dosadašnjeg dijela sezone na Kipru "potpisuje" Kenan Pirić, golman AEK Larnace i fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
05.12.2023. u 21:33
get url
text

Čuvar mreže Zmajeva ovu nagradu zaslužio je sjajnim odbranama ove sezone. U dosadašnjih 13 kola elitnog razreda kiparskog fudbala sedam puta je uspio sačuvati mrežu svoga tima.

Trenutno je u seriji od tri utakmice u kojima nije primio gol, a u posljednjih sedam mečeve njegovu mrežu tresla se samo u derbiju protiv APOEL-a.

Kako pišu kiparski mediji Pirić je nagradu dobio jer je u u dva navrata imao seriju od po tri utakmice bez primljenog gola. Njegovi rivali Ivica Ivušić i Vid belec također imaju po sedam clean sheetova, s tim da su im najduže serije bile po dva vezana meča bez primljenog gola.

Naš golman sjanim odbranama skrenuo je pažnju mnogih klubova, među kojima je i jedan španski prvoligaš, pa vrlo je izvjesno da će ove zime napustiti Kipra.

Ugovor sa AEK-om veže ga do 31. maja 2024. godine, a prema podacima Transfermarkta njegova tržina vrijednost je 1,6 miliona KM.

U dosadašnjem dijelu karijere nastupao je za Slobodu, Zrinjski, Gent, Maribor, Atromitos i Goztepe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.