open-navfaktor-logo
search
Treći bod za TSG
Zmaj se oglasio nakon asistencije: Nastavljamo dalje, nastavljamo vjerovati
U 65. minuti njemačka ekipa smanjila je prednost domaćina nakon što je bh. reprezentativac Ermin Bičakčić asistirao hrvatskom napadaču Andreju Kramariću
08.11.2018. u 13:50
get url
text
Ermin Bičakčić
Ermin Bičakčić

Fudbaleri Hoffenheima sinoć su remijem u gostima kod Lyona (2:2) osvojili treći bod u debitantskom nastupu u grupnoj fazi Lige prvaka.

Iako je francuski tim poslije samo 28 minuta igre imao dva gola prednosti, ekipa Juliana Naglesmanna u nastavku se uspjela vratiti iz rezultatskog zaostatka.

U 65. minuti njemačka ekipa smanjila je prednost domaćina. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić asistirao je hrvatskom napadaču Andreju Kramariću za 2:1.

U drugoj minuti sudijske nadoknade Hoffenheim je stigao do izjednačujućeg gola zbog kojeg je ostao i u igri za plasman u narednu fazu takmičenja. Kaderbek je na najbolji način iskoristio centaršut, koji je Joelinton glavom proslijedio na drugu stativu, i pogodio za konačnih 2:2.

U Hoffenheimu su bili itekako zadovoljni zbog boda do kojeg su stigli u posljednjim trenucima utakmice, pogotovo jer su od 51. minuti igrali s igračem manje zbog iskjučenja Kasima.

- Velika borba i povratak u drugom poluvremenu. Nastavljamo dalje, nastavljamo vjerovati - napisao je na Twitteru bh. reprezentativac Ermin Bičakčić, čija je asistencija pokrenula Hoffenheim.

Iz Bičakićevog statusa jasno je da TSG ne odustaje od borbe za drugu poziciju grupe F. U narednom kolu Lige prava u Sinsheim stiže ekipe Shakhtara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.