open-navfaktor-logo
search
Odmor do juna
Zmajeve do kraja 2024. godine čeka paklen raspored, ko će na klupu BiH
U junu ćemo igrati protiv finalista sa posljednjeg Evropskog prvenstva
Autor: Faktor/S. Š.
24.03.2024. u 17:32
get url
text
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak je poražena od Ukrajine (1:2) u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo koje će se ove godine igrati u Njemačkoj.
Zmajevi su 26. marta na Grbavici trebali igrati prijatelsjki meč protiv poraženog iz drugog polufinala baraža Lige B (Izrael), ali je ovaj meč odgođen iz sigurnosnih razloga, uz odobrenje UEFA-e.
Prema trenutnoj situaciji A reprezentacija naše zemlje bit će na odmoru do šestog mjeseca ove godine, a onda slijedi paklen raspored. Prvo ćemo 3. juna odigrati prijateljski duel protiv Engleske na St. James Parku.
Šest dana kasnije igrat ćemo protiv Italije u Empoliju, a finalistima posljednjeg Evropskog prvenstva biti među posljednjeim provjerama pred nastup na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta.
Potom slijedi tromjesečna pauza, nakon koje će Zmajevi u nešto više od dva mjeseca odigrati šest izuzetno kvalitetnih mečeva u Ligi nacija A. Prvi ispit će nam biti gostovanje Nizozemcima 7. septembar, a tri dana kasnije gostovat ćemo Mađarskoj.
U oktobru imamo dva meča pred domaćim navijačima (Njemačka 11. i Mađarska 14. oktobra), dok ćemo pretposljednjeg mjeseca ove godine gostovati Njemačkoj (16. novembar), te ugostiti Nizozemsku (19. novembra).
Još se ne zna ni ko će voditi Zmajeve, jer je Savo Milošević imao dogovor do kraja baraža (ako u međuvremenu FSBiH bez da je obavijestio javnost nije donio drugačiju odluku). Hoće li Zvjezdan Mismović šefovima iz Izvršnog odbora FSBiH predložiti drugo rješenje ili će Miloševiću biti produžen ugovor trebali bismo saznati ubrzo.  
Ovo su protivnici BiH do kraja godine
FOTO: Screenshot
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.