open-navfaktor-logo
search
LIGA NACIJA
Zmajevi na Ilidži: Ljekarski tim odlučuje o nastupu Bojana Nastića
Pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog vjeruje da će Eldar Ćivić biti spreman za Sjevernu Irsku 
04.09.2018. u 16:46
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine već drugi dan se na Ilidži priprema za susrete Lige nacija protiv Sjeverne Irske (8. septembra) i Austrije (11. septembra).

Zmajevi su jučer odradili trening, a danas slijedi drugi. Uprkos problemima s povredama Gordan Ciprić, pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog, kazao je kako su otpali Ermin Bičakčić i Ognjen Vranješ, dok će nalazi magnentne rezonance "odrediti sudbinu" Bojana Nastića.

- Kao što znate najviše problema su nam zadale povrede odbrambenih igrača. Ipak, vjerujem da bi Eldar Ćivić trebao biti spreman, dok ćemo stanje Nastićeve povrede saznati nakon što pristugnu rezultati magnentne rezonance - kazao je Ciprić.

Pomoćnik selektora osvrnuo se i na dvije utakmice kojima će Zmajevi otvoriti nastup u Ligi nacija.

- Bez ozbira na probleme s povredama i nedostatka nekoliko bitnih defanzivnih igrača, sigurno se nećemo prilagođavati protivnicima, već ćemo nastojati da nametnemo svoj stil igre. Iako igramo protiv dvije ekipe koje gaje različit fudbala. Protiv oba rivala pokušat ćemo spustiti loptu i da igramo od noge do noge - naglasio je Ciprić.

Otkako je funkciju selektora preuzeo Prosinečki uloga prvog golmana povjerena je Ibrahimu Šehiću.

- Mogu reći da je Asmir Begović oduvijek bio jako bitan dio našeg tima. Nas dvojica smo u isto vrijeme stigli u reprezentaciju i sigurno da je našoj selekciji potreban svaki kvalitetan igrač. To je sve što bi rekao i ne bih dalje ulazio u detalje - kazao je Šehić, dodavši:

- Mislim da Sjeverna Irska nije tipična ostrvska reprezentacija i da ne igraju samo dugim loptama. Gledao sam ih u Bakuu protiv Azerbejdžana i mogu reći da imaju jako opasne kontranapade. Tada su savaladali Azerbejdažn sa 1:0. Nastojat ću da svoj dio posla odradim na maksimalnom nivou, zajedno s momcima koji budu igrali. Iako je sigurno da će nam nedostajati Vranješ i Bičakčić.

Goran Zakarić, fudbaler Partizana, dijeli mišljenje Šehića, te naglašava kako mu je drago što je dio nacionalnog tima za koji će, tvrdi, kada dobije poziv, uvijek davati svoj maksimum.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.