open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Zmajevi: Nismo se uplašili!
Elvis Sarić smatra da je ovaj susret bio dobar test za bh. igrače
18.11.2018. u 23:58
get url
text

Reprezentativci Bosne i Hercegovine dijele mišljenje da je naš tim dobro parirao jednoj od najboljih selekcija na svijetu

Ermin Bičakčić o večerašnjoj utakmici sa Španijom kaže:

- Španija je jedna od najboljih ekipa na svijetu, ali dobro smo igrali i tek u 78. miuti primili gol. U drugom poluvremenu nismo bili aktivni koliko smo trebali biti i nismo im smjeli dozvoliti da dolaze u pozicije da nas ugroze. Šteta što smo primili gol. Da smo zadržali 0:0 bilo bi odlično, na kraju naravno da nismo sretni što smo izgubili meč.

Slično razmišlja i Bojan Nastić.

- U prvih 45 minuta smo pokazali da možemo da se nosimo i sa najboljim selekcijama na svijetu. I selektor je bio zadovoljan našom igrom u tom periodu. Nedostajao nam je završni pas, ali drago mi je da smo pokazali da Bosna i Hercegovina ima kvalitetne igrače i da se nismo uplašili od favorizovanog protivnika. Za mene je zadovoljstvo što smo igrali protiv ovako velikih fudbalskih imena i što smo pokazali da možemo da im pariramo.

Elvis Sarić smatra da je ovaj susret bio dobar test za bh. igrače.

- Nakon teške utakmice sa Austrijom u kojoj smo se dosta i potrošili, sada smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Suprotstavili smo im se veoma dobro, ali nažalost pred kraj utakmice smo primili gol iz situacije gdje smo mogli i bolje da reagujemo. Sve u svemu dobra utakmica i odličan test za nas gdje smo pokazali da možemo da se nosimo i sa ekipama poput Španije.

Ervin Zukanović je izjavio:

- Osjetilo se da utakmica bila prijateljska i ekipe su na neki način oprezno ušle u meč. Mi smo odigrali dobru utakmicu, imali i neke šanse. Svi su pružili maksimum i s te strane možemo biti zadovoljni. Znamo na čemu smo i sada ćemo da se usredsredimo na kvalifikacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.